Hvordan drikke vann trygt fra bekker på tur

Når man er på tur i skogen eller på fjellet tar man jo selvsagt ikke med seg vann hjemmefra, for her i Norge er det stort sett helt trygt å drikke vann fra bekker, elver og innsjøer man kommer over. Det er derimot noen unntak, for det hender fra tid til annen at man får i seg uheldige bakterier når man drikker vann på tur.

Det skal mye til for at det er farlig å drikke vann fra naturen når man er på tur, men samtidig er det jo ikke noe digg med diaré når man bor ute i et telt i skogen. Den enkleste og vanligste løsningen er å alltid koke vannet man skal bruke før man drikker det, men det er jo tungvint når man er på farta.

Det finnes heldigvis gode løsninger for deg som vil sikre deg ekstra når du er på tur, for det finnes egne produkter som renser vannet uten at du trenger å koke det først!

Den enkleste måten å være 100 % sikker på at man kan drikke vann trygt uten å bli syk på tur er ved å bruke en vannrenser. Det finnes produkter som for eksempel LifeStraw som renser 99,99 % av alle bakterier, virus og parasitter, og ser ut som et stort sugerør, så det er enkelt å ta med seg på tur. Ha det i lomma og stikk ned i bekken, så drikker du helt trygt.

Man kan kjøpe LifeStraw hos Coolstuff ved å klikke her. Prisen er rundt 300 kroner, og holder til å rense omtrent 4 000 liter vann før du må bytte det. For folk flest betyr det veldig mange fjell- eller skogsturer før det må byttes ut.

Lifestraw vannrenser

LifeStraw fungerer veldig enkelt. Bare stikk sugerøret ned i vannet du skal drikke, så filtreres det på vei inn til munnen din. Du kan enten gjøre som på bildet ovenfor hvor du stikker LifeStraw rett ned i bekken, men det er selvsagt også mulig å fylle en vannflaske eller kopp og drikke derfra via sugerøret.

Det finnes også et produkt som heter LifeStraw Go som er en slags flaske med LifeStraw innebygd. Da kan du bare fylle vannflaske hvor enn du måtte ønske, og drikke av den mens den renser vannet for deg.

Denne artikkelen inneholder annonser for Coolstuff.

Les også:

Legg igjen en kommentar