Hvorfor kan man ikke alltid drikke springvann i utlandet? Forklart

Når du har vært på ferie i utlandet har du uten tvil kommet over informasjon om at du må la være, eller være forsiktig med å drikke vann direkte fra springen. Vi nordmenn er jo godt vandt til at det bare er å ta et glass vann under springen og drikke det, men i mange land rundt om i verden er det ikke veldig fornuftig å gjøre det.

Grunnen til at man ikke alltid kan drikke springvann i utlandet har å gjøre med at det kan være bakterier i vannet, og en helt annen bakterieflora enn den vi er vandt til. Når vi ikke er vandt til den tåler vi den ikke så godt, og kan få ulike typer plager som oppkast eller diaré.

Springvann fra en kran
Springvann fra en kran. Foto publisert med tillatelse.

Dette er jo ikke akkurat noe digg å ha når man først er på ferie i syden, så da er det lurt å holde seg til flaskevann.

Les også: Kan man drikke springvann i Hellas? Forklart.

Til tross for hva mange tror er de som regel helt trygt å drikke fra springen i Europa, i alle fall i byer og større steder. Det har blitt veldig vanlig å klore vann for å fjerne alle bakterier på de fleste tettsteder og byer rundt om i Europa, så det er liten risiko for å bli syk.

Med en gang du reiser ut fra Europa til steder som Sør-Amerika, Afrika eller Asia blir det fort andre boller. Her er det ofte lurt å være veldig forsiktig med å drikke vann fra springen, og du bør ta en grundig sjekk av vannet før du gjør dette. Det finnes som regel god informasjon på internett om hvilke områder som klorer vannet sitt, spesielt i litt moderne land. Dersom du er usikker på om det er trygt bør du la være.

Les også:

Legg igjen en kommentar