Er det farlig å spise for mye isbiter? Forklart

Det er mange som liker å spise eller tygge på isbiter. Dette er jo en sunn «snacks» som kan sees på som samme måte som å tygge på en tyggis, men er det egentlig på noen måte farlig å spise isbiter?

Det er helt ufarlig for kroppen din om du spiser mange isbiter, for dette er jo bare vann. Det skal utrolig mye til for å få i seg for mye vann eller isbiter. Om du derimot liker å tygge isbiter så kan dette faktisk skade tenner, da isbiter er svært harde.

Isbiter

Dersom du elsker å tygge på isbiter bør du vurdere om det er noe du skal slutte med. Over tid vil det faktisk ha en merkbar slitasje på tennene dine, og dersom du er riktig uheldig kan man faktisk knekke av deler av en tann når man tygger!

Hvis du derimot liker å spise isbiter ved å la dem smelte i munnen, eller bare elsker å ha ti isbiter i hvert glass vann, er dette ikke farlig i det hele tatt. Det eneste farlige som kan skje er jo at du blir nedkjølt, men du vil merke at dette er ubehagelig lenge før det blir farlig.

Vær forsiktig med isbiter i utlandet

Det er mange land hvor det er frarådet å drikke vann rett fra springen, og da er det viktig å huske at de fleste isbiter i dette landet også lages fra springvann. Det er faktisk flere som har blitt syke av bakterier i drikkevannet som de har fått i seg via smeltet vann i isbiter, så unngå å få i deg for mange isbiter hvis du er i et land hvor det frarådes å drikke vann fra springen.

Les også:

Legg igjen en kommentar