Er det farlig å drikke for mye vann? Forklart

Vann er en av de viktigste tingene man kan få i seg, og vi er helt avhengige av vann for å overleve. Men er det som med mye annet at man kan få for mye av det gode, og rett og slett drikke for mye vann? For er det egentlig farlig å drikke for mye vann?

Det regnes faktisk som direkte farlig å drikke for mye vann på kort tid. Man kan få det som heter overhydrering, og bli svimmel eller kaste opp, og i verste fall havne i koma. For mye vann kan også påvirke saltbalansen i kroppen din, og over tid kan et for høyt inntak av vann være helseskadelig.

Glass med vann

Det kan altså være farlig å drikke for mye vann, men de færreste av oss trenger å bekymre oss stort. Det skal veldig mye til før man blir overhydrert, og nyrene til et gjennomsnittlig menneske kan filtrere rundt 1 liter vann per time. Så hvis du drikker betydelig mye mer enn 1 liter per time kan det over tid føre til skader.

Om du drikker enorme mengder vann som 5 – 6 liter på under en time, kan dette føre til overhydrering, og gi disse akutte skadene. Så unngå å drikke mer vann enn du trenger. Dersom du er tørst kan du drikke et glass eller to med vann, men unngå å bøtte i deg mange liter på en time.

Les også:

Legg igjen en kommentar