Kan man drikke springvann i Hellas? Forklart

Når man reiser til utlandet er det alltid forvirring rundt hvorvidt man kan drikke vann rett fra springen der eller ikke. En del land og områder har en helt annen bakteriekultur enn vi er vant til her i Norge, og eksponering for disse fører som oftest til tarminfeksjoner, noe som er svært lite hyggelig å ha når man er på ferie. 

Av den grunn er det altså veldig lurt å sette seg inn i hvor man kan og hvor man ikke kan drikke vann rett fra springen. Dersom man reiser til et område hvor det ikke er aktuelt må man rett og slett kjøpe og drikke vann fra flasker under hele oppholdet, og helst bør man velge et vannmerke som er nokså kjent for å være sikker på at vannet er av høy kvalitet. 

Det er også en del plasser rundt om i verden hvor det er helt greit å drikke vann rett fra springen. Man kan man drikke vann rett fra springen i Hellas? Faktisk så kan man fint drikke springvann i Hellas! Det er helt trygt å drikke vann fra springen i Hellas, uansett om man er på fastlandet eller på en av de mange øyne. 

Hellas har nemlig et godt utarbeidet rensesystem som fjerner så godt som alle bakterier fra springvannet, og sjansen for å bli syk av å drikke springvann er ikke noe større enn i Norge. En forskjell er derimot at Hellas for det meste fjerner bakteriene ved å klore vannet, og for norske ganer kan ofte vannet ha en litt for sterk smak av klor. Til tross for en litt dårlig smak er det ingenting i veien med å drikke det. 

Les også: Kan man drikke springvann i London?

Dersom man vil ha vann uten denne klorsmaken kan man heller kjøpe vann på flaske, og alle typer flaskevann regnes som trygge i Hellas. Disse er også helt fri for bakterier, men de fleste er renset uten bruk av klor, og vil dermed ha mye mindre smak. Smaken her vil ha likere smak på vanlig, norsk vann, selv om det selvsagt ikke er 100 % likt.

Så neste gang du reiser til Hellas trenger du i alle fall ikke å bekymre deg om å få tak i vannflasker når du lander på flyplassen, for du kan med trygghet fylle på drikkeflaskene dine fra en hvilken som helst kran med springvann.

Les også: Hvorfor kan man ikke alltid drikke springvann i utlandet? Forklart.

Kilde for påstand om at det går bra å drikke springvann i Hellas er basert på Regjeringen sin reiseinformasjon om reiser til Hellas.

Les også:

Legg igjen en kommentar