Er iRobot Roomba verdt pengene?

En iRobot Roomba er en selvstyrt støvsuger som er kjent for å koste litt mer enn vanlige støvsugere. Den billigste modellen koster gjerne rundt 2-3 tusen kroner, mens den dyreste modellen fort koster 10-11 tusen kroner. Så da er jo det store spørsmålet, er det verdt å bruke såpass mye penger på en iRobot Roomba støvsuger?

I prinsippet er en iRobot Roomba støvsuger en type støvsuger som gjør hele jobben for deg. Du trenger bare å sette den ned på gulvet i det rommet man vil ha støvsugd, så slår man den på og venter mens den gjør arbeidet for deg. Etter en stund kan man komme tilbake til et helt støvsugd gulv. 

Hva skiller en iRobot Roomba fra andre selvstyrte støvsugere?

Det finnes jo mange selvstyrte støvsugere på markedet nå om dagen, så hvorfor skal man velge denne som er et par hakk dyrere enn de andre? Det er et par grunner. Først og fremst har iRobot Roomba-støvsugerne flotte design og moderne apper som lett lar deg gjøre alt du trenger via mobiltelefonen. Denne appen lar deg slå støvsugeren av og på, så da kan du sette den til å støvsuge hjemmet ditt mens du er på jobb, så kommer du hjem til et støvfritt gulv. 

For det andre er iRobot Roomba skikkelig god. Den har en av markedets beste sensorer for å finne og suge opp støv, og har egne kantsveipebørster som får med seg støv som andre robotstøvsugere glatt hopper over. Og det er jo dette som er viktigst når man har en robotstøvsuger, for man vil jo ha en som får med seg all smusset og alt støvet. 

Noen andre ting som gjør de dyrere Roomba-robotstøvsugerne bedre enn de billigere variantene er smartere kartlegging av overflater som må renses, bedre batteritid før den må ta pause, og større plass til lagrings av støvet. 

På mange måter blir det litt som å spørre hvorfor man skal kjøpe en dyr iPhone når det finnes mange billige Android-telefoner til et par tusenlapper. De fungerer jo helt ok til å ringe med, men det er en helt ulik kvalitet og opplevelse på produktene. 

Les også: Hva er den beste mobilen til under 2 500 kr?

iRobot Roomba passer best for de som har lyst til å gjøre støvsugingen så enkel og problemfri som overhodet mulig, og som synes det er greit å betale 5-6 tusen kroner for en støvsuger som holder det rent hver dag. Med en slik i hus trenger man aldri å tenke mer over støvsugingen! 

Hvor kan man kjøpe iRobot Roomba?

De fleste iRobot Roomba-modeller selges hos elektronikkforhandlere som Power og Elkjøp, men det er billigst om man bestiller disse på internett. For eksempel kan man kjøpe dem på CDON, og spare en del penger i forhold til å kjøpe dem i en butikk. 

Holder det med den billigste Roomba-støvsugeren?

Som all annen elektronikk får man gjerne bedre ytelse ved å gå opp fra den billigste modellen, og det gjelder også med iRobot Roomba-støvsugere. De til 2-3 tusen kroner yter ikke like godt, og vårt tips er å heller velge mellommodellene til 4-5 tusen kroner. Om du vil ha det beste av det beste kan du derimot sjekke ut toppmodellene som sørger for at du alltid har et rent hjem.

Les også:

Legg igjen en kommentar