Er det forskjell på dyre og billige batterier? Forklart!

Når man skal kjøpe engangsbatterier av typer som AA eller AAA merker man raskt at de kommer i en rekke prisforskjeller. Faktisk kan de billigste batteriene fra merker som IKEA eller First Price koste et par kroner stykket, mens dyre merkebatterier kan koste så mye som 12-15 kroner per batteri.

Men så kommer jo spørsmålet; er det egentlig noen betydelig forskjell mellom billige batterier og dyre batterier?

I utgangspunktet er noen av de dyre batteriene litt bedre enn de billigste. Her er nøkkelordene «noen» og «litt», ettersom det ikke er noen direkte sammenheng mellom pris og kvalitet.

Det er nemlig flere uavhengige tester som har sammenlignet batterier med hverandre og funnet ut at de typiske billigbatteriene gjør det helt OK, mens noen av de dyrere batteriene gjør det litt bedre.

Les også: Slik sjekker du om batteriet er tomt.

Disse testene har kommet frem til at det beste batteriet i testen var Duracell Ultra, og hadde en levetid som var 11 % bedre enn det billigste batteriet i testen (IKEA sine batterier hvor en 10-pakning koster 19 kroner). Problemet er bare at disse 11 % førte med seg en prisøkning fra 1,90 kroner per batteri til 12,50 kroner per batteri. De batteriene som var 11 % bedre var da 6 ganger så dyre!

De samme testene viste også at andre dyrere batterimerker presterte dårligere enn billigbatteriene fra IKEA og First Price.

Med andre ord; dyre batterier kan være litt bedre enn billige batterier, men de trenger ikke nødvendigvis å være det. Trolig er forskjellen såpass liten at du som forbruker ikke merker forskjell på dem, og det er i alle fall ikke verdt å betale 6 ganger så mye for en marginal prestasjonsøkning.

Så neste gang du skal handle batterier kan du trygt velge med deg billigmerkene fra First Price, IKEA, Softstyle eller lignende uten å være redd for at de kommer til å vare kortere enn de dyrere batteriene.

Les også:

Legg igjen en kommentar