Hvordan oppbevare ingefær

Ingefær er en nyttig urterot som er elsket både for smaken og de helsebringe effektene sine, og den passer godt inn i mange matretter. Det man derimot fort kan merke er at dersom man kjøper en hel ingefær på butikken har man veldig mye til overs etter å ha brukt den til middagen, og hvordan skal man egentlig oppbevare den for at den skal holde seg god?

Ingefær kan oppbevares i kjøleskapet, men må være i en lukket boks eller en pose for å unngå at den tørker ut. Om den får fuktighet vil den kunne råtne, og da blir den raskt slapp og dårlig. Ved riktig lagring i kjøleskap kan den fint ligge i 3-4 ukers tid før den begynner å bli slapp, men det spørs jo litt på hvor lite fuktighet den har da.

Det er også mulig å oppbevare ingefær i fryseren, og den bør også da oppbevares i en lukket boks eller i en pose. Her kan den fint ligge i seks måneders tid før den blir dårlig.

Les også: Slik oppbevarer du sopp riktig.

Ingefær finnes også i krydderform, så det er jo også mulig å raspe og kverne den til små partikler og tørke den. Dette krever jo en del arbeid da, og gir en helt annen smak enn fersk ingefær, men om du har veldig mye til overs kan det jo være verdt prosessen.

Og det er mer eller mindre alt man trenger å vite om å oppbevare ingefær for å få lengst mulig holdbarhet.

Les også:

Legg igjen en kommentar