Hvordan oppbevare fersk sopp riktig

Sopp kan både kjøpes i butikken så vel som plukkes fersk ute i skogen på høsten, men uansett hvordan du skaffer soppen din er det viktig å ha gode rutiner for å oppbevare den. Fersk sopp som oppbevares feil vil råtne i løpet av natta, men ved å ha gode rutiner kan man forlenge levetiden litt.

Husk at selv ved perfekt oppbevaring av fersk sopp vil den begynne å råtne etter bare maks 2-3 dager, så sopp er en skikkelig ferskvare uansett! Om du ikke har tenkt å bruke den i løpet av de nærmeste dagene bør du vurdere å konservere den, ved for eksempel å tørke den. Da kan den legges på krukker og ha tilnærmet evig oppbevaringstid.

Les også: Hvilke matsopper er enklest å lære?

Slik oppbevarer du fersk sopp riktig

Fersk sopp skal oppbevares i et mørkt og kaldt sted, som i et kjøleskap. Soppen må legges utover en flat ting med papir over, som et stekebrett med stekepapir under. Sørg for å ha litt luft mellom soppen slik at den ikke ligger oppå hverandre, da dette øker hastigheten på forråtnelsen.

Les også: Kan man fryse sopp? Forklart!

Dette er den optimale måten å oppbevare sopp på, men den tar jo mye plass. Et alternativ er å oppbevare soppen i en papirpose, noe som fungerer helt greit, men ikke like godt som om soppen er jevnt spredt ut over en flate.

Du bør aldri oppbevare sopp en ting som plastboller eller papirposer, da dette sørger for at soppen blir utsatt for fuktighet som gjør at den begynner å brytes ned (råtne). Da tar det ikke lange tiden før den er bløt og ekkel, og kan være uspiselig.

Om du vil lagre sopp over lenger tid anbefaler vi å tørke soppen i en dehydrator som denne sopptørkeren fra VidaXL. Her kan du lese mer om å tørke sopp i stekeovn dersom du heller vil gjøre det på denne måten.

Les også:

Legg igjen en kommentar