Hvordan få gratis Bitcoin

Den virtuelle valutaen Bitcoin har kommet for å bli, og har sett mange enorme prisendringer gjennom de siste årene. Det er kanskje mange som har lyst til å investere litt småpenger i Bitcoin for å se hvordan det utvikler seg, noe som kan være lurt. I denne artikkelen skal vi derimot se på noen måter for å skaffe seg gratis Bitcoin.

Før man kan få til noe som helst trenger man en Bitcoin-lommebok. Dersom du ikke allerede har det anbefaler vi å lese denne artikkelen for en rask innføring i hvordan du skaffer din egen Bitcoin-lommebok og får din egen Bitcoin-adresse. Det er fort gjort, og relativt enkelt.

Det høres kanskje litt sprøtt ut at noen skal gi deg gratis penger, og det er heller ikke slik at du får Bitcoin kastet etter deg. Det er derimot noen nettsider og programmer som gir bort litt Bitcoin for å lokke folk til å teste ut nettsidene, appene eller tjenestene sine, og som en forbruker kan man dra godt nytte av disse.

Man kommer ikke til å bli rik på å skaffe seg gratis Bitcoin, men noe av det morsomme med Bitcoin er jo at den har steget 1000x tidligere i løpet av livet sitt. Om det skjer igjen er det ingen som vet, men da er plutselig de få hundrelappene man kan tjene ved å få gratis Bitcoin verdt veldig mye. Så om det er verdt tiden din eller ikke må du avgjøre selv. Om du kan jobbe en time ekstra med en normal lønn er det trolig mer lønnsomt enn å skaffe seg gratis Bitcoin målt i arbeidstid og styr, men det er jo morsomt å ha en lommebok med litt Bitcoin på da.

Unngå svindel!

Det er også viktig å være obs på at det finnes nettsider og tjenester som lokker med gratis Bitcoin, men hvor det egentlige målet deres er å svindle deg. Når du skal få gratis Bitcoin må du aldri oppgi passord, privat nøkkel («Private key») eller informasjon om kredittkort eller lignende. Så bruk hodet og unngå å bli lurt. Vi har testet en del ulike tjenester nedenfor, og kan gå god for disse, men utover det som nevnes i artikkelen må du selv avgjøre om det er ekte eller om målet er å svindle brukere.

Få gratis Bitcoin fra faucets

Et Bitcoin faucet kan oversettes til en Bitcoin-kran, og er en vanlig måte å få gratis Bitcoin på. Måten dette fungerer på er ved at alle kan få litt gratis Bitcoin, gjerne en svært liten sum, i bytte mot at de går inn på nettsiden. Der er det som man sikkert forventer veldig mye reklame, og nettsidene tjener pengene sine på reklamen som vises når du går inn for å hente gratis Bitcoin.

Det er utrolig mange ulike Bitcoin faucets ute på internett, og vi har naturligvis ikke fått testet alle samme. Vi har derimot samlet sammen et par gode faucets som vi har prøvd selv, og disse er et godt startspunkt om du vil ha gratis Bitcoin.

 • Freebitco.in. Her kan man delta i et lotteri hver time. Som oftest vinner man veldig små mengder, men også med mulighet til å få en mer betydelig mengde. Alt man trenger å gjøre er å gå inn på nettsiden, registrere seg og klikke på en knapp, så får man gratis Bitcoin. Det er lite arbeid, men det er sjeldent at man får all verdens med penger fra den.
 • Bit Fun.
 • Moon Bitcoin.
 • Bonus Bitcoin.
 • Cointiply.

Få gratis Bitcoin fra Coinbase sin tjeneste

Coinbase er en av de største nettsidene for kjøp og salg av Bitcoin og andre kryptovalutaer, og de har ganske generøse velkomsttilbud hvor man faktisk kan få en del penger i ulik kryptovaluta for å registrere deg. Dette fungerer via et program de kaller Coinbase Earn, og man kan få både Bitcoin og andre kryptoer der. Om du kun vil ha Bitcoin er det jo enkelt nok å bytte de andre kryptovalutaene over til Bitcoin.

Selve opplegget for å få pengene er enkelt; du må gjennom et lite kurs som lærer deg om kryptovaluta. Så her kan du både lære om Bitcoin og andre kryptovalutaer samtidig som du tjener penger på det.

Få gratis Bitcoin via mikrooppdrag

Mikrooppdrag kan minne veldig om faucets, men de er litt mer omfattende. Det betyr at de krever mer tid og oppmerksomhet, men også at de betaler bedre. Så dersom du har litt tid til overs og vil tjene noen Bitcoins er disse et godt alternativ.

Oppdragene man kan få der kan variere fra å se korte reklamesnutter til større oppgaver som å registrere seg på en nettside eller noe sånt. Du kan se hvor mye hvert oppdrag gir deg før du gjennomfører det, så får du selv avgjøre om det er verdt det eller ikke.

Her er noen av de beste nettsidene som tilbyr mikrooppdrag hvor du får gratis Bitcoin:

Få gratis Bitcoin fra Bitcoin-spill

Bitcoin-spill er typisk fulle av reklame, og krever at du spiller et lite flash-spill eller noe sånt for å få noen gratis Bitcoin. Disse fungerer i prinsippet akkurat likt som Bitcoin faucets som vi har skrevet om ovenfor, så vi skal ikke repetere all informasjonen igjen på dette avsnittet.

Det finnes både spill som er apper på telefonen, så vel som apper som kan kjøres direkte i nettleseren din.

Akkurat som med faucetsene er det ikke noe å bli rik på, men det er jo artig å få litt gratis Bitcoin ved å spille. Noen av spillene er faktisk ganske ålreite også.

Få gratis Bitcoin fra mining

Mining er måten nye Bitcoins kommer ut i omløp på, og altså slik de genereres fra «ingenting». Det er teknisk sett mulig å få gratis Bitcoin ved å drive med mining, men med mindre man har oppsett til mange titusentalls kroner spesiallaget for mining er det ikke noe man kommer til å tjene noe på. Trolig er det et tapsprosjekt med tanke på hva strømmen koster deg, for denne vil stort sett alltid være dyrere enn du klarer å tjene på den strømmen du bruker for å utvinne Bitcoin.

Det er likevel en mulighet for deg som bare vil ha litt småpenger inn i Bitcoin-lommeboken din, og kanskje har gratis strøm i husleia, og det er mange enkle minere tilgjengelig for nedlasting nå om dagen. Det er likevel ikke noe vi anbefaler alle å kaste seg over, for å grave/utvinne Bitcoin er mange hakk mer komplisert enn å bare bruke det.

Få andre kryptovalutaer gratis

Det finnes hundrevis av ulike kryptovalutaer, og når man vil ha gratis kryptovaluta er det ofte lurt å satse på andre kryptovalutaer enn bare Bitcoin. Det er nemlig mange av dem som gir bort småsummer for å få folk involvert, men det er jo enkelt å bytte disse over til Bitcoin om man ønsker det. Så ikke se deg helt blind på kun Bitcoin, men prøv å få tak i mange ulike.

Er det verdt å få gratis Bitcoin?

Tja, spørsmålet om det er verdt å bruke tid på å få tak i gratis Bitcoin avhenger av mye annet. Det er trolig en helt elendig timelønn, så om du har råd til det er det mye mer effektivt å investere noen hundrelapper eller tusenlapper, og heller tjene inn disse via vanlig arbeid.

Om man derimot bare vil ha litt Bitcoin og har fritid til å spille noen av spillene, besøke faucetene og bare kose seg med det, så er det jo verdt det. Man blir neppe rik av dette, men etter å ha gjort det en liten stund blir det fort en liten slant. Det morsomme med Bitcoin er jo at det tidligere har økt noe helt vanvittig i verdi, så selv om du bare får noen få hundrelapper i forhold til dagens verdi kan disse potensielt utvikle seg til å være verdt mye i fremtiden.

Les også:

2 kommentarer om “Hvordan få gratis Bitcoin”

 1. Ikke glem vervelinker! Jeg lever for vervelinker (og videre verving av venner).

  https://miraiex.com/affiliate/?referral=b39cf3

  Her for eksempel, får du inntil 200 kroner i BitCoin når du verifiserer profilen. Jeg får 5 % av alt du betaler i handelsgebyrer på plattformen. Kryptobørsen Binance har et lignende opplegg.

  Svar
  • Godt poeng. Det skal derimot ofte veldig mange vervede til før det blir spesielt mye penger av det da. Med mindre du verver noen som bruker veldig mye penger på krypto.

   Svar

Legg igjen en kommentar