Hvordan sjekke verdien på Bitcoin

Bitcoin er en kryptovaluta som kan ha store svingninger i verdien sin, og verdien på én Bitcoin kan endre seg mye i løpet av samme dag. Hvis man har investert penger i Bitcoin bør man lære seg hvordan man sjekker verdien og får den mest oppdaterte prisen på hva en Bitcoin er verdt.

Den mest brukte og kjente siden for å sjekke verdien på Bitcoin er Coinmarketcap. Denne viser ikke bare verdien til Bitcoin, men til alle kryptovalutaer i hele verden. Man kan også gå inn på siden for Bitcoin for å se detaljer rundt verdien, inkludert grafer som viser utvikling over tid, hvor mye ulike markeder omsetter og mye slik informasjon.

Dersom du foretrekker å sjekke verdien på en norsk nettside kan du bruke E24. Helt på toppen av siden viser den kursen på de fleste populære valutaer som euro, dollar og Bitcoin. Denne er trolig nokså korrekt, men konsensus er at Coinmarketcap sin er den beste og mest korrekte.

Merk at på begge sidene er verdien oppgit som $USD per 1 Bitcoin. Det betyr at dersom du eier mer eller mindre enn 1 Bitcoin må du regne om verdien til hvor mye du faktisk har. For å få den norske verdien må du så regne om $USD til norske kroner. Den oppdaterte verdien på dollar finner du på Norges Bank sine nettsider.

Les også: Slik kan du kjøpe Bitcoin.

Det er verdt å merke seg at verdien på Bitcoin kan være ulik fra den faktiske verdien du må betale når du skal kjøpe en via nettsider som Localbitcoin. Dette har gjerne med å gjøre at det er noen % forskjeller som lar selgere tjene litt penger på å selge deg Bitcoins, så regn med å betale litt mer enn den faktiske markedsverdien om du skal kjøpe.

Les også:

Legg igjen en kommentar