Er det verdt å bli Coop-medlem? Forklart

Coop-butikkene i Norges har en felles kundeklubb som man kan bli medlem av for å få diverse fordeler når man handler i Coop-butikker eller hos samarbeidspartnere. I motsetning til Trumf er ikke Coop sin kundeklubb gratis, og per 2020 må man betale 300 kroner for å bli medlem. Så da er jo det naturlige spørsmålet, er det verdt å bli medlem av Coop sin kundeklubb?

Det skal sies at man teknisk sett ikke betaler for medlemskapet, men heller at de 300 kronene man betaler er et slags andelsinnskudd. Forskjellen fra vanlig betaling er at man kan kreve tilbake andelsinnskuddet sitt om man velger å si opp medlemskapet, så det er alltids mulighet for å få pengene igjen om man er misfornøyd. Det betyr også at man egentlig kan prøve medlemskapet for å se om det er verdt det for din egen del, for så å si det opp hvis man ikke liker å være medlem.

Coop Extra.

Hvor mye må man handle for å tjene opp medlemsavgiften hos Coop?

Som Coop-medlem får man 1 % tilbakebetaling på alle innkjøp gjort i Coop-butikker. Det betyr at dersom du handler dagligvarer for en tusenlapp på Coop Extra får du overført 10 kroner til Coop-kontoen din.

Skal man tjene inn de tre hundre kronene man betalte for å bli medlem må man derfor handle for til sammen 30 000 kroner. Det høres kanskje veldig mye ut, men om du handler fast på Coop kommer du til å merke at du når denne summen relativt raskt, for en gjennomsnittlig norsk familie bruker godt over 100 000 kroner på dagligvarer i året.

Dette regnestykket tar utgangspunkt i at du kun bruker medlemsbonusen når du handler, og ingen av de andre fordelene. Som Coop-medlem får man også en rekke andre fordeler, inkludert rabatter på utvalgte produkter. Her kan man tjene inn medlemsbonusen mye raskere, men det er umulig å regne ut her, ettersom disse tilbudene endrer seg fra uke til uke.

Les også: Er det verdt å bli Trumf-medlem? Forklart.

Det vil trolig lønne seg å bli medlem

Under den forutsetning at du ofte handler på Coop vil det trolig lønne seg å bli medlem. De aller fleste vil tjene inn de 300 kronene relativt kjapt, men husk også at denne summen er én gang, ikke hvert år.

Det bør også nevnes at du som handler bleier eller andre barneprodukter kan spare inn summen veldig raskt, da man får 20 % bonus på slike produkter. Det betyr at du har spart inn hele summen så fort du har handlet bleier og babyutstyr for litt over tusenlappen.

Frukt og grønt har 11 % bonus, så man må handle grønnsaker for knappe 2 800 kroner for å spare inn summen her – gitt at man kun handler frukt og grønt da.

Du kan i prinsippet handle på Coop for 3 000 kroner i året i ti år og likevel tjene inn summen. Og man har alltid mulighet til å melde seg ut for å få tilbake de tre hundrelappene det kostet å bli medlem.

Det betyr at det altså vil være en fornuftig investering for de aller fleste. Så vår anbefaling er å melde seg inn og betale andelsinnskuddet først som sist, så kommer du garantert til å tjene det inn før eller siden.

Les også: Slik sparer du penger på dagligvarer.

Hvordan kan man bli Coop-medlem?

Man kan melde seg inn i Coop sin kundeklubb på nettsidene deres. Der må man registrere seg med all personalia, og etter at dette er gjennomført må man betale andelsinnskuddet før man faktisk blir medlem. Når det er gjort kan du begynne å få 1 % bonus på alt du handler i butikkene, samt de andre tilbudene som er forbeholdt medlemmene. Alle kan bli medlem, og man trenger ingen tidligere kjennskap til butikkene for å melde seg inn.

Les også:

Legg igjen en kommentar