Hvordan bli Coop-medlem

Coop-medlemmer kan ofte få utbetalt flere tusen kroner hver i året, og dersom du handler mye på Coop sine butikker vil det nesten alltid lønne seg å bli Coop-medlem.

I motsetning til det tilsvarende programmet for Norgesgruppen sine butikker må du betale for å bli Coop-medlem. Dette er fordi Coop er et samvirkelag, så du kjøper deg inn som en deleier i laget. Per februar 2021 er prisen på 300 kroner for å bli medlem.

Som medlem får du minst 1 % kjøpsutbytte på alt du kjøper, selv om det ofte kan være betydelig høyere enn dette også. I tillegg får man spesialpriser på utvalgte ting, og rabattkuponger på varer man kjøper ofte.

Inngangsparti til Coop Extra

Slik blir du Coop-medlem

Alle som bor i Norge kan bli Coop-medlem, og det er veldig enkelt og raskt. Du må ha BankID for å kunne registrere deg som Coop-medlem, så det er bare å finne frem appen på mobilen eller den gode, gamle kodebrikken før du går i gang.

For å bli Coop-medlem må du gjøre følgende:

  1. Klikk deg inn på «Coop medlem» på Coop sine nettsider.
  2. Klikk på knappen «Bli medeier».
  3. Fyll ut personalia.
  4. Velg riktig samvirkelag.
  5. Bekreft identiteten din med BankID.
  6. Betal innskuddet via nettbanken.

Og det er egentlig alt som skal til for å bli medlem. Hele prosessen tar ikke stort mer enn fem minutters tid, så er man medlem. Vi anbefaler å laste ned Coop-appen, så kan man bruke denne når man skal skanne varer i kassen. Da slipper du å drasse med deg medlemskortet ditt, men alle får likevel et medlemskort som ligger i postkassen etter en ukes tid.

Man er medlem så lenge man vil, og summen man betaler for å bli med er kun én gang, ikke årlig.

Spørsmål og svar om Coop-medlemskap

Kan man få igjen medlemsavgiften?

Hvis du ønsker å avslutte Coop-medlemskapet ditt kan du få utbetalt de 300 kronene det koster å være del av samvirkelaget. Så de 300 kronene du betaler ved innmelding er alltids mulig å få tilbake.

Hvordan tar man ut kjøpsutbyttet?

Kjøpsutbyttet overføres fra Coop-kontoen din til en Coop-bankkonto den 1. februar hvert år. Derfra kan du overføre den til din vanlige bankkonto. Lær mer om kjøpsutbytte her.

Hvor mye penger kan man tjene som Coop-medlem?

Hvor mye penger man tjener avhenger helt av hvor mye penger man bruker, og hvilke produkter man kjøper. Man får alltid minst 1 % kjøputbytte på vanlige dagligvarer, og for familier som handler det meste av dagligvarer på en Coop-butikk blir det fort snakk om tusenlapper i året.

Hvilke andre fordeler får man som Coop-medlem?

Det er en haug ulike fordeler man får som Coop-medlem, som tilgang til egen forsikring, medlemskupp i butikkene, rabatt på drivstoff, ladebonus for elbil, bonus på strømavtaler, billigere hotellovernattinger og mer.

Hvem kan bli Coop-medlem?

Alle myndige personer i Norge med eget personnummer og BankID kan bli Coop-medlem.

Hvilket samvirkelag skal man velge?

Det er mest hensiktsmessig å velge det samvirkelaget som opererer i det området du oftest handler i, siden du får størst kjøputbytte der.

Hvor ofte kan man ta ut penger fra Coop-kontoen sin?

Pengene man får som kjøputbytte overføres til en konto den 1. februar hvert år, men deretter kan man overføre dem til bankkontoen sin akkurat når man vil.

Les også:

Legg igjen en kommentar