Hvordan slette Xbox-profilen din

De fleste som har hatt en Xbox har laget seg en Xbox Live-profil på et punkt, uansett om man har hatt gode, gamle XBox 360, Xbox One, eller de nye Xbox Series X / S.

Med en Xbox Live-konto kan du nemlig koble deg til internett hvor du kan kjøpe spill via Microsoft Store, spille spillene dine på internett, eller gjøre andre ting. Men hvordan skal man gå frem for å slette Xbox-profilen sin når man ikke lenger bruker den?

Xbox logo

Det første du må gjøre er å finne ut av om du virkelig vil slette Xbox-profilen din. Denne er nemlig knyttet opp mot Microsoft-profilen din, så du må nødt til å slette hele Microsoft-profilen din for å kvitte deg med Xbox Live-profilen også.

I praksis betyr dette at du mister alle digitale spill du har kjøpt til Xbox eller Microsoft Store på PC, filer som er lagret på OneDrive, Skype-kontoen din, og potensielt e-postkontoen knyttet mot Outlook, Hotmail, Live eller MSN.

Du må altså ofre en del for å kunne slette Xbox Live-profilen din, men om du virkelig ønsker å gjøre det må du gjøre følgende:

  1. Gå til «Lukk kontoen din«-seksjonen på Microsoft sine nettsider.
  2. Logg inn på kontoen du ønsker å slette.
  3. Sjekk at kontoopplysningene stemmer.
  4. Les gjennom vilkårene for å slette kontoen din, og huk av for at du har lest.
  5. Velg en av årsakene til at du avslutter kontoen din.
  6. Velg «Merk konto for avslutning».
  7. Klikk at du virkelig ønsker å slette konten din.

Nå er kontoen din nesten slettet, men du må fortsatt vente i 60 dager før den er 100 % slettet. I denne perioden ligger kontoen som inaktiv, og fungerer på samme måte som om den var slettet, men du kan bruke denne perioden til å ombestemme deg.

Hvis du ombestemmer deg er det bare å logge inn på kontoen, så kan du klikke på en knapp for å stoppe sletteprosessen.

Hvis du derimot ikke ombestemmer deg slettes alle dataene knyttet opp mot kontoen din permanent etter 60 dager.

Når det har gått 60 dager slettes den altså permanent, og all informasjon forsvinner. Det betyr at alle spillene du hadde kjøpt på Microsoft Store, achievementsene fra spillene, og resten av konto informasjonen er borte for alltid. Så det fornuftig å tenke seg godt om før man sletter Xbox-profilen sin, for man har mye å tape på å gjøre det.

Les også:

Legg igjen en kommentar