Hvordan finne ut hvem fastlegen er

Har du rett og slett ingen anelse om hvem du egentlig har som fastlege? Du er ikke alene! For selv om noen av oss bruker legen mange ganger i året, er det andre som ikke går til legen oftere enn hvert femte år eller noe sånt.

Om man er sjeldent hos legen er det jo faktisk fort gjort å glemme hvem man har som fastlege, og det er jo faktisk litt dumt. Det er jo noen situasjoner hvor man må oppgi fastlegen sin (som hvis du blir gravid), og da er det jo kjekt å ikke sitte der å tenke «hvem er fastlegen min egentlig?».

Det er heldigvis enkelt å finne it hvem som er fastlegen din, og alt du trenger å gjøre er å inn på Helsenorge. Her må du bruke BankID for å logge inn, og når du er inne kommer fastlegen din opp. Det første du ser i store bokstaver er nemlig: «Hei, Navn Navnesen. Fastlegen din er Lege Legesen ved Legeklinikk AS».

Like under navnet på fastlegen og klinikken står det dessuten telefonnummeret til klinikken, så hvis du skal booke en time med fastlegen din trenger du bare å ringe dette nummeret for å avtale time.

Les også: Slik bytter du fastlege.

Det er med andre ord superenkelt å finne ut hvem som er fastlegen sin, og tar det bare to minutter. Per nå er det ingen andre kilder for å finne ut av hvem som er fastlegen din, så du må nesten gjøre det via Helsenorge sine nettsider. Alternativ må du kontakte legesenteret du tror du er klient hos for å spørre der.

Les også:

Legg igjen en kommentar