Hvordan sjekke svar på Covid-19-tester på nett

Det er mange av oss som har tatt tester for å sjekke om vi har Covid-19 i løpet av det siste året, og myndighetene blir stadig mer effektive i denne prosessen. Visste du for eksempel at du ikke trenger å vente på at legen skal ringe deg med svaret på testen, for du kan selv sjekke resultatet på internett?

For å sjekke svaret på koronaprøver man har tatt kan man logge inn på Helsenorge sine nettsider. Dette er den offisielle nettsiden for helsemyndighetene i Norge, og hvor du blant annet kan bestille legetime, fornye resepter og lignende. Når du er inne på siden logger du inn med BankID og klikker på «Se dine prøvesvar». Der får du opp svaret på alle Covid-tester du har tatt og fått svar på.

Les også: Må man betale for covid-tester? Forklart.

Dersom det ikke har dukket opp noe der ennå betyr det at testen ikke er ferdig kontrollert, og du må vente før du kan prøve igjen. Som oftest får de fleste svar på prøvene sine innen 24 til 36 timer, men i visse tilfeller kan det også ta lenger tid.

Les mer: Slik sjekker du for covid-19-antistoffer hjemmefra.

Inne på disse sidene står det også utdypende informasjon om svaret, og hvordan du skal forholde deg til det. Der kan du for eksempel lese om hvilke karanteneregler du må forholde deg til, basert på hva svaret på prøven var.

Man trenger heller ikke å gjøre noe spesielt for å få tilgang til å se prøveresultatene sine på nett, for dette gjøres automatisk via Folkehelseinstituttet og HelseNorge. Så man trenger ikke å be legen sin om å få tilgang til digitalt svar, for alle som tar testen her i Norge kan logge seg inn på HelseNorge og se svaret sitt selv.

Les også:

Legg igjen en kommentar