Hvordan finne ut hvem som eier en bil basert på skiltnummeret

Det er situasjoner hvor man rett og slett trenger å finne ut hvem som eier en bil. Kanskje står den parkert på en privat parkeringsplass, kanskje trenger man å komme i kontakt med eieren fordi det har skjedd noe med bilen, eller kanskje er det helt andre grunner.

Uansett grunnen er det ganske enkelt å finne ut hvem som eier en bil, for du kan rett og slett slå opp skiltnummeret på bilen for å se hvem som er registrert som eier, nesten akkurat på samme måte som når man slår opp et ukjent nummer.

For å se hvem som eier en bil basert på bilskiltet må du bruke appen «Finn kjøretøyets eier» fra Statens vegvesen. Der må du logge inn med BankID, og når du er logget inn kan du søke opp så mange kjøretøy som du bare måtte orke.

Når du søker opp en bil der får du både navn og adresse til den som eier bilen, og kan bruke denne informasjonen for å finne telefonnummeret til eieren for å komme i kontakt med dem.

Les også: Hvor raskt må man skaffe ansvarsforsikring når man kjøper ny bil? Forklart.

Det er også mulig å sende «REGNR XX00000» til 2282 (uten anførselstegn, og bytt ut XX00000 med det faktiske skultnummeret) for å få svaret på eieren med det samme. Dette er kanskje litt raskere, men koster 3 kr per søk, så om du skal sjekke opp flere biler i samme slengen er det fornuftig å heller logge seg inn på nettsidene til Statens vegvesen.

Les også:

Legg igjen en kommentar