Hvordan gjøre en Instagram-profil privat

I utgangspunktet er Instagram-profiler åpne slik at alle kan se dem, men visste du at det er mulig å gjøre kontoen sin privat slik at kun de som følger deg kan se bildene du laster opp? Det er faktisk helt mulig, og på denne måten må personer både logge inn og følge profilen din for å kunne se bildene dine.

Det er veldig enkelt å gjøre Instagram-profilen sin privat, og det hele kan gjøres via appen. Start med å trykke på profilbilde-ikonet ditt nede i venstre hjørne på appen, og velg Innstillinger fra menyen er. Klikk så på Personvern, og velg Kontopersonvern. Her kan du dra slideren over mot høyere for å aktivere privat profil på Instagram.

Les mer: Slik kan du slette søkeloggen på Instagram.

Når Instagram-profilen din er privat kan kun følgere se bildene dine. Du kan velge hjem som får lov til å følge deg, og kan velge å godkjenne nye følgere, så du har alltid full kontroll over hvem som får se hva du laster opp. Her kan man altså få mye mer privatliv enn når man har åpen profil, selv om du selvsagt ikke har 100 % kontroll over at ikke noen uvedkommende får se bildene dine.

Hvorfor skal man ha privat profil på Instagram?

Det kan være flere grunner til å ha en privat Instagram-profil. Noen ønsker å ha oversikt over hvem det er som følger dem og får tilgang til bildene deres. Det er nemlig ikke mulig å se disse bildene med mindre man er logget inn og følger brukeren.

Andre har en privat Instagram-profil for å prøve å få flere følgere. Når man må følge profilen for å kunne se bildene er det mange som tenker at det lokker folk til å følge dem for å se hva slags innhold de har.

Les også:

Legg igjen en kommentar