I utgangspunktet er Instagram-profiler åpne slik at alle kan se dem, men visste du at det er mulig å gjøre kontoen sin privat slik at kun de som følger deg kan se bildene du laster opp? Det er faktisk helt mulig, og på denne måten må personer både logge inn og følge profilen din for å kunne se bildene dine.

Det er veldig enkelt å gjøre Instagram-profilen sin privat, og det hele kan gjøres via appen. Start med å trykke på profilbilde-ikonet ditt nede i venstre hjørne på appen, og velg Innstillinger fra menyen er. Klikk så på Personvern, og velg Kontopersonvern. Her kan du dra slideren over mot høyere for å aktivere privat profil på Instagram.

Når Instagram-profilen din er privat kan kun følgere se bildene dine. Du kan velge hjem som får lov til å følge deg, og kan velge å godkjenne nye følgere, så du har alltid full kontroll over hvem som får se hva du laster opp. Her kan man altså få mye mer privatliv enn når man har åpen profil, selv om du selvsagt ikke har 100 % kontroll over at ikke noen uvedkommende får se bildene dine.

Les også: