Hvordan slette Instagram-kontoen sin for alltid

Det er mange nordmenn som bruker Instagram, men for mange av oss kan det også bli nesten problematisk med tanke på hvor mye tid mange av oss bruker på dette sosiale mediet. For en del kan det være like greit å slette hele Instagram, men hvordan går man frem for å slette Instagram-profilen sin?

For å slette Instagram-kontoen sin må man gå til denne nettsiden via nettleseren sin. Det er umulig å gjøre det inne på appen. Logg inn der, fyll ut skjemaet, og bekreft det hele med passordet ditt. Da slettes brukerkontoen din permanent!

Når du velger å slette Instagram-profilen din slettes absolutt alt permanent. Du vil miste alle bilder, alle likes, alle følgere og alt annet. Brukernavnet ditt vil bli frigjort for andre som måtte ønske å bruke det.

Husk derfor å eventuelt laste ned alle bildene du ønsker å bevare fra profilen sin, slik at de ikke blir tapt for alltid.

Det er jo også mulig å bare slette appen og la brukeren din være igjen, så kan du komme tilbake til den om du ombestemmer deg på et punkt i fremtiden. I mellomtiden kan du gjøre Instagram-profilen din privat slik at du kontrollerer hvem som kan se den.

Kan man slette Instagram-profiler dersom man har glemt passordet sitt?

Det er ikke mulig å slette en Instagram-profil uten å logge inn på den, selv ikke når du er den ekte eieren av profilen. Så om du har glemt passordet må du klikke her for å resette passordet ditt slik at du kan logge inn. Dette krever at du har tilgang til e-posten du brukte når de registrerte Instagram-kontoen din.

Les også: Slik blokkerer du brukere på Instagram.

Dersom du ikke lenger har tilgang til e-posten du har knyttet opp mot brukerkontoen din er det dessverre ingenting du kan gjøre med saken, og Instagram er ikke villige til å hjelpe med å slette slike profiler.

Det du derimot kan gjøre er å be Instagram om å fjerne bilder hvor du er synlig. Dette betyr at du rapporterer bildet til Instagram ved å si at det bryter personvernet ditt å ha bilde av deg på Instagram. Denne rapporten kan du melde inn ved å klikke her, og må gjøre for hvert bilde du er synlig på.

Dette er jo litt arbeid, men om du virkelig vil bli kvitt bildene av deg på Instagram kan det være vel verdt det.

Les også:

Legg igjen en kommentar