Det er en del som opplever hets eller annen kjip adferd fra andre brukere på Instagram, og heldigvis er det enkelt å blokkere brukere dersom man ønsker det. Man trenger ikke å ha noen grunn for å blokkere noen, og kan derfor blokkere akkurat hvem man vil.

Når du blokkerer en bruker på Instagram vil de ikke kunne se verken bilder, kommentarer eller noe annet du gjør på Instagram. De kan heller ikke sende deg meldinger eller kommentere på bildene dine, så de får på ingen måte gjort noe med deg.

For å blokkere en bruker på Instagram, gå til profilen deres og klikk på de tre prikkene i toppen av høyere hjørne. Dette åpner en meny hvor nest øverste valg er Blokker. Så klikk på denne, og bekreft valget når spørsmålet kommet opp.

Nå er denne brukeren blokkert, og kan derfor ikke ta kontakt med deg eller se innholdet ditt. Man fjerner blokkeringer på akkurat samme måte, men når du er inne på profilen til en blokkert bruker har knappen for Blokker blitt byttet ut med Fjern blokkering. Så det er raskt og enkelt å blokkere noen på Instagram, og like enkelt å fjerne blokkeringen igjen.

Hvis du vil se hvilke brukere du har blokkert kan du gå til profilen din, åpne menyen, og klikke på Innstillinger. Velg så Personvern og klikk på Blokkerte kontoer. Her får du en komplett oversikt over alle brukere du noen gang har blokkert.

Les også: