Hvordan blokkere noen på Facebook

Noen ganger er noen bare altfor masete eller irriterende på Facebook. Dersom du er drittlei av at noen poster noe, eller sender deg meldinger på Facebook eller Messenger kan du blokkere dem!

Når du blokkerer en bruker på Facebook vil du ikke se noenting de gjør, uansett om det er å sende en melding, poste en status, kommentere på et bilde du er inne og ser på eller noe som helst.

Samtidig vil ikke den du blokkerer ha tilgang til å se profilen din i det hele tatt. De kan ikke sende deg meldinger, eller gjøre noen interaksjoner med brukeren din.

For å blokkere en bruker på Facebook må du gå inn på profilen deres ved å klikke på navnet deres eller søke dem opp. Der klikker du på de tre prikkene i menyen for å åpne ekstramenyen, og velger «Blokker» derfra. Bekreft at du vil blokkere brukeren, så er de blokkert.

Om det var uklart kan du se på bildet nedenfor hva du skal trykke på når du er inne på profilen til noen på Facebook for å blokkere dem.

Blokkere bruker på facebook

Blokkeringen varer i utgangspunktet for alltid, men du kan når som helst fjerne blokkeringen.

For å fjerne noen fra blokkeringslisten din på Facebook må du gjøre følgende:

  1. Klikk på pila i øverste hjørne hvor som helst på Facebook for å åpne menyen.
  2. Velg «Innstillinger og personvern».
  3. Velg «Innstillinger».
  4. Klikk på «Blokkering».
  5. Gå ned til listen over blokkerte brukere og klikk «Fjern blokkering» ved siden av navnet.

Nå er personen ikke lenger blokkert, men får ikke varsel eller noe om at du har fjernet blokkeringen.

Når du blokkerer personer slettes de også som vennen din. Dersom du fjerner blokkeringen er personen fortsatt slettet som venn, så hvis du ombestemmer deg må du legge dem til som venn på nytt for å være venner med dem igjen.

Du kan blokkere personer du ikke er venn med

Det er ikke slik at du må være venn med personen på Facebook for å kunne blokkere dem. Du kan fint blokkere andre brukere også, så det er en kjekk måte å fjerne folk du ikke kjenner som plager deg på meldinger, eller som poster mye teit i kommentarfeltet til sider du følger.

Det er også mulig å blokkere enkeltpersoner som er med på grupper, så får du ikke se noe innhold de poster i denne eller andre grupper.

Les også:

Legg igjen en kommentar