Hvordan se hvem som slettet deg som venn på Facebook

Det er alltid surt å se at antall venner på Facebook synker, for det betyr jo at noen har vært på profilen din for å slette deg som en Facebook-venn.

For de fleste er det jo ikke verdens undergang, men hvor irriterende er det ikke at vi ikke kan se hvem som faktisk slettet oss? Var det en gammel klassekamerat? En tidligere kollega? Eller kanskje til og med et familiemedlem?

Selv om Facebook i utgangspunktet ikke ønsker at du skal vite hvem som slettet deg som venn, er det mulig hvis du er litt lur. Det finnes nemlig apper og tjenester som kan finne ut av dette for deg!

For å se hvem som sletter deg som venn på Facebook kan du bruke appen «Who Deleted Me on Facebook» til iOS eller Android. Denne kobler du mot Facebook-profilen din, så lagrer den en liste over alle vennene dine. Om noen sletter deg er det en feil i listen, og da får du varsel om at personen har fjernet deg som venn.

Denne appen fungerer altså helt lokalt ved at den lagrer en omfattende kopi av hele vennelisten din. Deretter sjekker den jevnlig listen sin opp mot den faktiske Facebook-listen for å se om det er noen feil mellom disse to.

Dersom det er noen som mangler på den offisielle Facebook-listen får du et varsel som sier ifra om dette. Da kan du se om personen har slettet deg, og får altså varsel om dette.

Merk at appen ikke klarer å se forskjell på om personen har slettet hele Facebook-profilen sin, om du har slettet dem som venn, eller om de har slettet deg som venn. Men dette kan du enkelt se selv ved å klikke på profilen deres og se om det er en «Legg til som venn»-knapp der.

PS. Det er også mulig å gjøre noe lignende på Instagram.

Hvordan kan man se hvem som slettet seg før man installerte appen?

Dersom noen slettet deg som venn før du installerte appen er det ikke stort du kan gjøre – i alle fall med appen. Denne må nemlig ha en liste den sjekker mot Facebook, så hvis du oppretter lista etter at noen slettet deg kan de umulig vite om det.

Den eneste måten å finne ut av dette på er ved å prøve å finne ut av det selv. Dette er jo en omfattende jobb som er umulig for noen, men om du har god kontroll over hvem du var venn med kan det hende at du klarer å finne ut av hvem som mangler på vennelista.

Les også:

Legg igjen en kommentar