I utgangspunktet blir alle samtaler lagret automatisk når du bruker Facebook eller Messenger, og blir lagret for «evig tid» slik at du når som helst kan åpne samtalevinduet igjen og se hvem som skrev hva.

Noen ganger kan det av ulike årsaker være fornuftig å slette meldinger du tidligere har sendt. Det er heldigvis mulig å gjøre dette, men husk at meldingen kun blir slettet fra din innboks, ikke fra den andre personen din innboks. Det er dessverre ikke mulig å slette noe fra innboksen til noen andre – selv om det var du selv som skrev det!

Slik sletter du enkeltmeldinger på Messenger

Det er godt mulig å slette enkeltmeldinger fra samtaler på din egen Facebook-profil. Dette er kjekt dersom du har snokete sjefer, kjærester, foreldre eller lignende som bryser seg inn på profilen din, men vil som sagt kun slette meldinger fra din konto. Den du sendte meldingen til kan derfor fortsatt se den.

For å slette meldingen må du først åpne chatteboblen. Ved siden av meldingen du har skrevet i en samtale er det tre ikoner: en for emoticons, en for å dele, og en med tre vertikale prikker. Klikk på disse prikkene, så får du opp flere valg. Her kan du velge å klikke på «Fjern», så slettes meldingen.

På bildet ovenfor viser vi hvordan det ser ut. Dette sletter da meldingen, og du kan aldri få lese denne igjen fra din konto.

Slik sletter du hele samtaleloggen på Messenger

Om du vil gjerne en hel samtalelogg, noe som betyr absolutt alle meldinger både du og andre personer har sendt fra og til hverandre, er dette også mulig.

For å gjøre dette må du klikke på navnet til personen etter at chatten er åpen. Dette gir deg flere valg, som å slå av varsler og sånt for denne personen. Nesten helt i bunnen får du valget om å «Slette samtale», og ved å klikke på denne forsvinner hele samtaleloggen.

Når du klikker her forsvinner loggen permanent fra din profil, men den blir altså ikke fjernet fra den du har hatt samtalen med.

Slik sletter du bilder fra Facebook og Messenger-samtaler

Å slette bilder foregår på samme måte som å slette en enkeltmelding ved at du klikker på de tre prikkene ved siden av bildet og velger «Fjern». Da fjernes bildet fra sin bruker, men den andre kan fortsatt se det.

Les også: