Hvordan miste stemmen med vilje

Det er flere sykdommer som fører til at man mister stemmen, og både en fuktig tur på byen så vel som influensa kan føre til at man ikke engang kan klare å snakke dagen etterpå. Det er en del som lurer på hva som skal til for å miste stemmen med vilje, og vi har svaret. Akkurat grunnen til å ville miste stemmen kan vi ikke fortelle noe om, men om dere i det hele tatt skulle ønske det er det flere muligheter for å gjøre det.

En måte å miste stemmen på er ved å slite ut stemmebåndene. Dette kan man gjøre ved å rope ved å stramme sammen stemmebåndene (istedenfor å rope på utpust som er vanlig). Her må man liksom rope på en måte som føles slitsomt for stemmebåndene, og man vil raskt merke det dersom man gjør det riktig. Om man roper en del med å stramme stemmebåndene vil man raskt slite dem ut, og det tar ikke lang tid før man mister stemmen og blir superhes.

En annen måte å miste stemmen på er ved å få et virus, og det er flere virus som gir sår hals og slitne stemmebånd. Det er naturligvis litt vanskeligere å miste stemmen på denne måten, men om man først har et influensavirus er det fort gjort å miste stemmen, spesielt dersom man lar halsen og slimhinnene der tørke ut og bli såre.

Røyking vil også slite godt på stemmebåndene, spesielt for de som ikke røyker til vanlig. Dette er grunnen til at mange som festrøyker omtrent ikke klarer å snakke dagen etterpå, gjerne kombinert med at de har ropt og skreket når kvelden har blitt litt for fuktig.

Les også: Hvordan unngå å miste stemmen.

Når alt dette er sagt vil vi påpeke at vi neppe synes det er spesielt smart å miste stemmen med vilje. Det er ikke bra for kroppen å gå med slitte stemmebånd, og i verste fall kan det føre til permanent slitasje på dem, spesielt om man gjør dette mange ganger. Så vi anbefaler heller å gjøre sitt beste for å unngå å miste stemmen sin.

Les også:

Legg igjen en kommentar