Hvordan unngå å miste stemmen etter fuktige kvelder

Det er mange som opplever å få skikkelig hes stemme, eller til og med mister stemmen helt etter en fuktig kveld på byen. Dersom du også er litt forkjøla eller har en virusinfeksjon kan det bli spesielt ille, men heldigvis er det ting man kan gjøre for å unngå å miste stemmen når er man ute på byen.

I motsetning til hva mange tror er det ikke nødvendigvis mye bruk av stemmen som fører til at man mister stemmen dagen derpå, men heller feil bruk. Når man blir litt god i farta er det nemlig mange som ikke legger merke til at de snakker høyt på en annen måte enn de vanligvis gjør, og strammer stemmebåndene istedenfor å øke volumet på stemmen ved å bruke mer luft fra lungene slik man gjør når man roper til vanlig.

Denne strammingen av stemmebåndet fører ofte til hes stemme eller at man mister stemmen, og dersom man er oppmerksom på det kan man egentlig fint unngå det. Det er fint mulig å både synge og rope, men det gjelder å bruke stemmen riktig når man gjør det. Så bruk heller mer luft på utpust, og unngå å stramme stemmebåndene dine neste gang.

Et annet godt triks for å unngå å miste stemmen er jo å la være å røyke sigaretter. Ikke bare er disse farlige for lungene, de sliter også skikkelig på stemmebåndet samtidig som det tørket ut slimhinnene. Om man ikke røyker til vanlig vil stemmebåndet få kjørt seg skikkelig, og vært sårt og slitt dagen derpå!

Les også: Slik kan du miste stemmen med vilje.

Slik fikser du stemmen din hvis du har mistet stemmen

Det er ingen mirakelkur mot sårt stemmebånd, men det er noen triks du kan gjøre for å lindre halsen din, og få stemmebåndene dine til å fungere normalt så raskt som mulig. Det viktigste er å holde seg hydrert og fukte slimhinnene i halsen så ofte som mulig. Drikk gjerne en varm kopp te med litt honning jevnlig, så vil du merke at det lindrer i halsen.

Det finnes også halspastiller som fungerer godt mot sår hals, og disse har omtrent like god effekt som de reseptfrie halstablettene som kan kjøpes på apoteket. Disse fungerer altså begge godt, og er med på å lindre slimhinnene og stemmebånder i halsen.

Verken pastiller eller varm te vil gi deg stemmen tilbake med det samme, men det vil uten tvil minske smerten og sårheten, og få fart på hvor raskt du får stemmen tilbake.

Les også:

Legg igjen en kommentar