Kan man reservere offentlig gateparking? Forklart!

Dersom du bor i en av Norges storbyer har du garantert sett noen ta seg til rette på offentlig gateparkering ved å sperre av en parkeringsplass med hagestoler, sperrebånd eller lignende. Men hvordan er egentlig reglene rundt å reservere offentlig gateparkering på denne måten?

I prinsippet har man ikke lov til å reservere offentlig parkering uansett om det er langs gata eller andre plasser hvor kommunen er ansvarlig for parkeringen. Det gjelder selv om man venter på lastebiler eller andre kjøretøy som trenger plassen, for på disse skal «første mann til mølla»-prinsippet gjelde.

Det er noen få unntak, men ikke mange. I teorien er det mulig for både privatpersoner og firmaer å søke om å leie parkeringsplass fra kommunen. I praksis skjer det sjeldent eller aldri i de fleste kommuner, så det er ikke noe man egentlig møter stort til.

Kan man fjerne reservasjonsskilt som man ønsker?

Nå er det naturligvis mange som lurer seg over om man da bare kan fjerne disse provisoriske reservajsonsskiltene som man måtte ønske. I prinsippet kan man det, men det kan jo være lurt å vise skjønn. Du kan ta kontakt med kommunen eller Bymiljøetaten for å forsikre deg om at det ikke er noen som har leid parkeringsplassen, og om det ikke er det kan du egentlig bare fjerne skiltet og parkere der som du måtte ønske.

Les også:

Legg igjen en kommentar