Hva er Norges nasjonaldyr? Forklart!

Det er mange land rundt om i verden som har valgt seg et nasjonaldyr. For eksempel har Kina den karakteristiske pandaen som sitt nasjonaldyr, mens India på sin side har tiger. Men hva er egentlig Norges nasjonaldyr?

Norges nasjonaldyr regnes for å være elgen, selveste skogens konge. Det er derimot ikke noen offisiell utmerkelse, men heller en slags enighet blant den norske befolkningen at elgen er nasjonaldyret vårt.

Elg som hviler

I mange land har de offisielle nasjonaldyr som bestemmes av myndighetene i landet. Disse brukes ofte som et påskudd for å fremme bevaring eller gi ekstra oppmerksom til en sårbar art som landet har ansvar for.

I Norge er det derimot ikke slik. Ikke bare har vi ingen særegne dyr som trenger ekstra oppmerksomhet på den måten (kanskje med unntak av villreinen), men det har heller aldri være noen politisk diskusjon om å få avgjort hva som skal være nasjonaldyret.

Riksvåpenet har løven på seg

Selv om Riksvåpenet til Norge har løven som sitt dyr er det ikke regnet som Norges nasjonaldyr av den grunn. Løven ble enkelt nok valgt fordi den ble forbundet med det kongelige.

Det er derimot ingen som tenker at Norges nasjonaldyr er løven.

Kilder og videre lesing

«Norway’s National Animal» på The Norway Guide.

Les også:

Legg igjen en kommentar