Lov med amfibier som kjæledyr? Forklart

Amfibier er dyr som kan leve både på land og i vann, og inkluderer frosker, padder, salamandere og lignende dyr. I mange land er disse populære kjæledyr som holdes i terrarier med en akvariedel, men er det lov å ha amfibier som kjæledyr her i Norge?

Dessverre er svaret nei, det er ikke lov å ha amfibier som kjæledyr i Norge. Det er ingen arter som er lov å holde, og vi kan verken holde padder, frosker, salamandere, axolotler eller andre amfibier. Dette gjelder selv etter at det ble lov med visse reptiler i 2018.

Det finnes spesielt mange frosker som er populære kjæledyr i andre land, men det finnes ingen måte å holde disse lovlig på her i Norge. Det er heller ikke lov med frosker eller padder som plukkes i naturen når de er rompetroll, selv om det er mange som faktisk gjør dette.

Er det lov med amfibier som kjæledyr i andre land?

Det er mange land rundt om i verden hvor det er helt lov og også ganske vanlig å ha frosker eller andre amfibier som kjæledyr. Disse bor typisk i akvarier sammen med fisk eller andre dyr, for de fleste amfibier trives best i vann selv om de også ofte trenger en landdel.

Det finnes til og med en del som holder disse dødelig giftige amfibiene som kjæledyr. Verken disse eller andre amfibier bør håndteres mye av eierne, så det blir på en måte som å ha fisk eller krabber i akvariet; det er pent å se på, men ikke til å ta på.

Les også:

Legg igjen en kommentar