3 enkle måter å få DoFollow-backlinks på

Alle som driver med nettsider og blogger er veldig glad i å få linker til siden sin, spesielt om det er snakk om såkalte DoFollow-linker. Disse er med på å gjøre slik at nettsiden din kommer høyere i søkeresultatene til Google og de andre søkemotorene, så det kan ofte være verdt å investere tid i å bygge gode lenker til nettsiden din.

I denne artikkelen skal vi se på tre relativt enkle metoder for å få slike Dofollow backlinks på. Alle tre er nokså generelle, og kan brukes på mange forskjellige nettsider, selv om fremgangsmåten er relativt lik.

Hvordan se om en link er DoFollow

Når man skal bygge lenker er det viktig å kunne sjekke om de er DoFollow eller NoFollow. Sistnevnte er ikke like mye verdt i forhold til å forbedre resultatene i søkemotorene, selv om de selvsagt ikke er helt verdiløse.

Uansett, den enkleste måten å sjekke om en link er Dofollow eller Nofollow på er ved å laste ned en plugin til Chrome eller den nettleseren du bruker. Vi anbefaler en plugin som heter «Nofollow«. Den er gratis, og fungerer med Chrome. Med denne ser du alltid om linker er nofollow eller dofollow når du er rundt på nettet.

Les mer: Slik sjekker du om linker er Dofollow eller Nofollow.

Legg igjen gode kommentarer på blogger og nettsider

Første tips for å bygge backlinks er egentlig veldig grunnleggende, og det er ikke verre enn å søke etter blogger og nettsider som har kommentarfelt hvor man kan skrive kommentarer hvor disse er dofollow.

Veldig mange blogger og nettsider putter «nofollow» på alle utgående lenker i kommentarfeltet, men ikke alle. Vi på Forklarmeg har i alle fall installert en plug-in som gjør at disse er dofollow, så om du skriver en kommentar og fyller inn nettsiden din i «Nettside»-feltet, vil du få en link tilbake til siden din.

Når man skal skrive slike kommentarer er trikset å unngå virke spammete. Skriv gode kommentarer til blogginnlegget eller artikkelen som faktisk er interessant å lese. Da er det veldig liten risiko for at kommentaren din blir slettet, samtidig som det er større sjanse for at folk som faktisk leser kommentaren din blir interessert i å klikke på linken din.

Den aller beste strategien for å bygge linker fra kommentarfelt på denne måten er å skrive knallgode kommentarer som får deg til å virke som du virkelig vet hva du snakker om, så det nesten blir vanskelig for de som leser den å ikke klikke på siden din.

Les også: Hvordan bygge backlinks på Quora.

Finn forum som lar deg linke til nettsiden din

Akkurat som med nettsider og blogger hvor du kan kommentere kan du ha mulighet til å legge igjen linken til nettsiden din i poster på forum.

Mange forum har satt på slik at alle utgående lenker blir nofollow, men igjen er det veldig mange unntak. Bruk derfor en plugin for å sjekke før du bruker mye tid på å skrive.

Også på forum er det viktig å gjøre det i kontrollerte former, for hvis du bare kjører på med masse mas om nettsiden din kommer innleggene trolig til å bli slettet raskt. Man bør derfor se etter tråder hvor det faktisk er relevant og naturlig å linke til bloggen eller nettsiden din, og ikke bare dundre på et sted hvor det er unaturlig.

Les mer: Slik får du backlinks fra Reddit.

Igjen er det viktig å skrive gode innlegg som faktisk fremstår som om de bidrar til å hjelpe til eller er en del av diskusjonen.

På forum kan det også være hensiktsmessig å bruke litt tid på å bygge opp antall poster og et slags rykte på forumet, så kommer trolig ikke innleggene dine til å slettes fordi de blir sett på som reklame.

Noen forum lar deg også skrive inn en link til nettsiden eller bloggen din i signaturfeltet som publiseres under hvert innlegg du skriver. Dette er naturligvis en fin måte å få mange linker på.

Les mer: Hvilke norske nettforum har fortsatt godt med aktivitet? Forklart!

Skriv artikler som kan sendes til andre nettsider

Denne måten å bygge linker på krever en del mer innsats enn de to tipsene ovenfor, og poenget her er at man skal skrive gode artikler som kan publiseres på andre nettsider. La oss si at du har en nettside som handler om varmepumper. Du har trolig mye mer peiling på dette enn oss på Forklarmeg, så da hadde det vært en vinn-vinn-situasjon om du hadde skrevet en god guide til å velge riktig varmepumpe som kunne publiseres her. Vi hadde fått besøk fra Google, mens du hadde fått link mot nettsiden din.

Det er mulig å kontakte eieren til omtrent hvilket som helst nettsted å foreslå å skrive en artikkel for dem, men det er nok de færreste som svarer. Det kan likevel være en knallgod måte å få gode linker på fra nettsider det er umulig å få linker fra på andre måter.

Denne metoden krever altså mye arbeid, for du må jo regne med å bruke god tid på å skrive en artikkel som faktisk er veldig god når du først har funnet noen som vil publisere innholdet ditt.

Nettsider som godtar innsendte artikler og har DoFollow på utgående linker:

Vet du om flere nettsider, blogger, forum eller lignende hvor du kan få publisert en link med dofollow på? Del gjerne med oss i kommentarfeltet!

Les også:

5 kommentarer om “3 enkle måter å få DoFollow-backlinks på”

Legg igjen en kommentar