Få Google til å indeksere nettsiden din garantert

Når man starter en ny nettside eller blogg kan man ofte oppleve at det tar veldig lang tid før Google får indeksert nettsiden din. I denne tiden kan man søke etter nettsiden på Google og andre søkemotorer, men ingenting dukker opp. Da er det ikke så lett å få personer til å besøke nettsiden, og det kan føles veldig håpløst å bruke mye tid på å lage godt innhold når ingen kan finne den uansett.

De aller fleste nettsider blir indeksert før eller siden, men det er noen gode triks man kan gjøre for å sikre at Google og de andre søkemotorene er raske til å plukke opp og indeksere nettsiden, artiklene eller blogginnleggene dine.

For å starte på starten; for at Google skal kunne indeksere nettsiden din må de klare å finne den. Uten å vite at nettsiden eksisterer er det umulig for dem å kunne indeksere den. Man kan fortelle Google at man har laget en ny nettside ved å legge den til i Google Search Console.

Samtidig bør man sørge for at nettsiden eller bloggen din har en såkalt «sitemap» som forteller søkemotorer hvordan nettsiden din er strukturert. Det finnes mange plug-ins og add-ons for å gjøre dette automatisk på de fleste ferdige systemer (som for eksempel på WordPress).

Dette er derimot ikke alltid nok for å få Google til å indeksere nettsiden din, og det finnes en ålreit løsning som rett og slett «tvinger» søkemotrene til å legge merke til siden din.

For å tvinge frem en indeksering må du rett og slett få folk til å begynne å bruke nettsiden din. Dette kan du gjøre ved å dele linken din, gjerne via sosiale medier som Facebook og Twitter, men også på andre nettsider.

Jo flere steder det er mulig å finne link til siden din, jo større sjanse er det for at Google også kommer over den. Når søkeroboten ser link til siden din på mange steder vil den være nødt til å prioritere å indeksere denne på et punkt.

Det er mange som er flinke med å legge ut linker til nettsiden din, og ofte kan disse personene få indeksert nettsiden sin i løpet av få timer. De aller fleste må derimot vente et par dager, eller til og med en uke eller to før nettsiden blir indeksert. Med et par linker på sosiale medier eller på andre nettsider går derimot hele prosessen veldig mye raskere.

Generelt sett kan man si at jo større og mer populær nettsiden som linker til nettsiden din er, jo raskere blir du indeksert. Så om en gigantisk nettavis linker til den nye nettsiden din blir du trolig indeksert med det samme, kontra om du bruker en relativt ukjent nettside for å linke til deg.

Noen steder du kan dele linken din for å komme i gang med indekseringen:

  • Facebook. Del den både på din private profil, prøv å få noen venner eller bekjente til å dele den, og del selve nettsiden, bloggen eller enkeltartikler i Facebook-grupper hvor det er relevant.
  • Twitter. Del linken til nettsiden din på Twitter, og håp noen andre også hjelper til. Et par gode Twitter-linken kan få den indeksert raskt.
  • Quora. Quora er et nettsted hvor man kan stille spørsmål og skrive svar. Dersom du har en artikkel eller et blogginnlegg som på en måte forklarer noe kan du skrive et svar på spørsmålet der og bruke artikkelen din som referanse eller kilde for tipsene du deler. Husk at du må skrive fulle svar på Quora, men legg med link til nettsiden din for de som er interesserte i å lese mer.

Les også: Hvordan bygge backlinks på Quora.

  • Nettforum. Det er mange aktive nettforum både på norsk og engelsk, og dette kan være en rask og enkel måte å dele linken din og sørge for at nettsiden din blir indeksert. Dersom du har en norsk nettside bør du sjekke ut artikkelen «Hvilke norske nettforum er fortsatt aktive?» for å finne steder å dele den. Med nettforum er det viktig å passe på at det ikke virker som reklame eller spam, så del kun linken der dersom det er relevant.
Kvinneguiden er trolig Norges største forum for tiden, og kan hjelpe deg med å få indeksert nettsiden din.
  • Kommentarfelt på blogger og nettsider. De som driver med søkemotoroptimalisering er ikke så glade i disse linkene, men for deg som bare vil ha indeksert nettsiden eller bloggen din fungerer disse linkene veldig bra. Så fyll ut nettsiden din og legg igjen en kommentar nedenfor når du har lest ferdig (så skal vi på Forklarmeg også sjekke ut siden din). Når du er ferdig med vårt kommentarfelt kan du lete etter flere steder hvor du kan legge igjen noen kommentarer med nettsiden din. Merk at mange synes det blir veldig spammete om du skriver linken i selve kommentaren, så hold deg til å gjøre det der hvor det er et egen nettside-felt ved siden av e-post og navn som må fylles inn.

Kan siden din være indeksert allerede?

For mange er realiteten at nettsiden allerede er indeksert, men at man ikke merker det når man søker etter den på grunn av at den ligger veldig langt nede på resultatene til Google og de andre søkemotorene.

For å finne ut om nettsiden din allerede er indeksert kan du enten gå til Google og søke etter:

«Site:din-nettside.com». Dersom dette gir et resultat til nettsiden din er den indeksert, men om Google ikke finner noe er den ikke det.

Ellers kan du gå til Search Console for å se om siden din er registrert som indeksert der. Der kan man også raskt sjekke enkeltsider eller enkeltinnlegg om man skulle ønske det.

Les også:

Legg igjen en kommentar