Priser for å bruke Google Maps på nettsiden din forklart

Frem til 2018 kunne man helt fritt bruke så mye av Google Maps man ville på alle nettsider man eide, men på dette tidspunktet bestemte Google seg for å endre retningslinjene sine for tjenesten, og ta seg betalt av de som vil ha fullversjonen av Google Maps på nettsiden sin.

Heldigvis for de som har relativt små nettsider, får man tilgang til en viss bruk av dynamiske kart helt gratis. I utgangspunktet får man de første 28 000 dynamiske kartvisningene gratis, og må deretter betale for resten.

Selve betalinsmodellen fungerer ved at man får $200 av Google hver måned. Disse brukes deretter til å vise disse 28 000 kartene til brukerne dine, og deretter koster det $0,007 per visning av vanlige, dynamiske kart.

Merk også at visninger først teller når brukeren for første gang har en interaksjon med kartet, så om en person så vidt er innom nettsiden din uten å bruke kartet koster det deg ikke noe. Så du kan i prinsippet ha ganske heftig volum på nettsiden din før du må betale noe for bruken.

Andre moduler og funksjoner koster andre summer, og om du for eksempel vil ha veibeskrivelser inne i kartet må du betale mer enn om du bare viser et dynamisk kart med en beliggenhet. Her kan du se hele prislisten for alle funksjonene.

Om nettsiden din har enorme antall besøkende får du rimeligere priser, men da må du opp i over 100 000 visninger i måneden.

Les også: Stor guide til Google Maps Local Guides.

Å bruke et enkelt Google Maps er fortsatt gratis

Detaljene om bruken av kart ovenfor er såkalt dynamiske kart, som gir brukeren mulighet til alle funksjoene til Google Maps, som å sette på Street View, lage veibeskrivelser, søke opp andre steder og så videre. Dette kan være nyttig for mange som driver med nettsider, spesielt om det kan være litt vanskelig å finne frem til dit man skal, men for andre holder det lenge med basisversjonen av Google Maps.

Med basisversjonen av Google Maps kan man innebygge Google Maps på nettsiden sin uten å la brukeren få tilgang til Street View, veibeskrivelser og sånt, men kun få se kartet. Man kan fortsatt dra rundt på kartet, zomme det og sånne basisting, men mangler de mer avanserte funksjonene.

Denne basisversjonen av Google Maps er fortsatt helt gratis å bruke, og heter «Google Maps embed».

Les også:

Legg igjen en kommentar