Google Local Guides forklart – alt du trenger å vite om å bli en Local Guide på Google Maps

Local Guides er et system knyttet opp mot Google Maps, og baserer seg på å gi poeng og belønninger til personer som bidrar med innhold til karttjenesten. Dette er mye av grunnen til at man ser så mye brukergenerert innhold, noe som også er med på å gjøre kartet nyttigere for andre som skal bruke det.

Alle som har en Google-konto kan bli med på Local Guides, og det er ikke verre enn å anmelde et sted, stille et spørsmål, laste opp et bilde eller lignende for å komme i gang. Når man gjør dette første gangen vil man få opp litt informasjon om tjenesten, og få en brukerprofil hvor man kan se hvor mange poeng og hvilket nivå man er på.

Det er selvsagt gratis å få en Local Guides-profil, og du kan selv velge hvor ofte og hvor mye du vil bruke den. Når du er registrert kan du bidra med alt innholdet du måtte ønske på Google Maps.

Hvert bidrag gir deg poeng, og disse brukes for å gi profilen din et Nivå. Hvert nivå gir deg en bedre utsmykking (stjerne ved profilen din), samtidig som du får større sjanse for å få fremhevet anmeldelser, vurderinger, bilder og lignende på stedene du bidrar til.

Les også: Slik får du Google Maps på nettsiden din.

Disse tingene gir deg Local Guides-poeng

Nedenfor er en liste over alle aktiviteter som gir deg poeng på Local Guides-profilen din, og litt informasjon om disse tingene. Listen er basert på Google sin egen oversikt, men vi har utdypet noen av punktene selv.

Vurdere et sted eller tjeneste10 poeng per anmeldelse
Vurdering på over 200 tegn:
Skriv over 200 tegn, så får du
dobbelt så mange poeng
10 bonuspoeng per anmeldelse
Vurdering uten beskrivelse1 poeng per vurdering
Laste opp et bilde5 poeng per bilde
Bildemerker3 poeng per merke
Laste opp en video7 poeng per video
Svar på ja/nei-spørsmål1 poeng per svar
Svar på vanlige spørsmål3 poeng per svar
Endre et sted/tjeneste5 poeng per endring
Tilføyelse av et sted15 poeng per sted som legges til
Vei lagt til15 poeng per vei som legges til
Faktasjekk1 poeng per faktum som sjekkes
Publisering av liste10 poeng per liste som publiseres
Beskrivelse (i liste)5 poeng per beskrivelse som legges til

Dette er de ulike Local Guides-nivåene

Ved å bidra på Local Guides får man poeng, og etter X antall poeng går man opp i Nivå. Man begynner naturligvis på Nivå 1, og kan jobbe seg helt opp til Nivå 10. Siste nivå krever hele 100 000 poeng, noe som tar en evighet å oppnå, så dette er langt ifra noe alle og enhver kommer til å oppnå.

Når man når Nivå 4 og høyere får man et merke som vises sammen med profilen sin, slik at det er enkelt for andre å se om denne personen har bidratt med mye informasjon til karttjenesten. For hvert Nivå man kommer over Nivå 4 får man en finere stjerne på denne profilen, så man ser raskt at de med heftige stjerner er flinke bidragsytere.

Nedenfor er en liste over de ulike nivåene, og hvor mange poeng man trenger. Som man selv kan se blir det gradvis vanskeligere å komme opp til neste nivå.

NivåPoengMerke
Nivå 10 poengUten merke
Nivå 215 poengUten merke
Nivå 375 poengUten merke
Nivå 4250 poengStjerne med 4 kanter
Nivå 5500 poengStjerne med 5 kanter
Nivå 61 500 poengStjerne med 6 kanter
Nivå 75 000 poengStjerne med 7 kanter
Nivå 815 000 poengStjerne med 8 kanter
Nivå 950 000 poengStjerne med 9 kanter
Nivå 10100 000 poengStjerne med 10 kanter

Får man betalt for å være med på Local Guides?

Nei, man får verken lønn eller andre pengebaserte ytelser for å være en bidragsyter på Local Guides. Selv de på Nivå 10 får ingenting betalt for alt de har bidratt med.

Får man noen belønninger for å være med på Local Guides?

Google sier at de innimellom sender ut invitasjoner og diverse gjenstander til bidragsytere som har et høyt nivå på Local Guides. Det er en del brukere som har opplevd å få store rabattkoder på restauranter, gratis kinobilletter, klær og litt sånne ting i posten som følge av å ha bidratt til Local Guides. Det er derimot ikke noen automatikk i disse tingene, så man bør heller se på det som en bonus man kan være heldig å få innimellom.

Før i tiden fikk man ekstra lagringsplass på Google Drive når man nådde Nivå 4 på Local Guides, men dette er ikke lenger noe de gir ut. Så per 2020 er det ingen faste belønninger for å nå de ulike nivåene.

Ellers er det slik at man blir invitert til Local Gudes-treff ettersom man når visse Nivåer, men det er nokså begrenset hvor mange av disse det er her i Norge.

Les også:

Legg igjen en kommentar