Hvordan få mer lagringsplass på Google Drive enkelt og gratis

Google Drive er en populær skylagringstjeneste som er knyttet opp mot Google-profilen din. I utgangspunktet har man tilgang til 15GB med gratis lagringsplass som privatperson, noe som ikke er all verdens, men betydelig mer enn tjenester som Dropbox.

Før i tiden var det mange ulike måter å få mer gratis lagringsplass på Google Drive på (som ved å bruke Google Local Guides), men etter 2019 har Google fjerner mange av disse. Nå om dagen må man enten ha et abonnent for å få mer lagringsplass, eller bruke plassen smart for å ha mer ledig plass der.

Slik rydder du opp i Google Drive enkelt for å få mer ledig lagringsplass

Nedenfor har vi skrevet om tre steg du kan gjennomføre for å drastisk redusere hvor mye lagringsplass du bruker på Google Drive. Det gir det ikke direkte mer lagringsplass å rutte med, men det gir deg mer tilgjengelig lagringsplass slik at du kan laste opp flere filer på de 15 gigabytene du allerede har.

Steg 1) Kvitt deg med alt av store e-poster

Dersom du bruker Gmail som din vanlige e-post vil trolig mesteparten av plassen være brukt på e-post-vedlegg. Disse kan være veldig store, og det er ikke direkte uvanlig å få vedlegg på over 100MB hvis du bruker e-posten i jobbsammenheng. Disse bør man derfor rydde opp i hvis man vil ha mer tilgjengelig lagringsplass på Google Drive-kontoen sin!

Det er heldigvis veldig enkelt å finne ut hvilke e-poster som tar mye plass, og alt du trenger å gjøre er å skrive inn følgende i søkefeltet på Gmail:

has:attachment larger:10M

Når du søker etter dette vil du få oversikt over alle e-poster som har vedlegg på over 10 MB hver. Last ned vedleggene på datamaskinen din og slett dem fra Gmail, så får du som regel veldig mye mer ledig lagringsplass.

Om du synes 10MB blir litt for lite kan du endre tallet til f.eks 50 for å søke etter filer på over 50MB, 100 for filer på over 100MB osv.

Når du har slettet e-postene må du også gå til søppelbøtta for å slette dem derfra før du får den ekstra lagringsplassen din.

Noen velger også å rydde helt, og det er veldig enkelt å slette alle e-poster på Gmail.

Steg 2) Rydd opp store filer i Google Drive

Google Drive er også notorisk flink til å ta opp lagringsplass, da dette er stedet de fleste laster opp filer de trenger til senere. For å rydde opp i filene kan man enkelt følge denne linken for å få sortert filene sine etter størrelse. Her ser man fort at det kanskje er noen filer som tar veldig mye plass, og som kanskje ikke er noe vits i å ha lagret i skyen engang.

Det er eller ingen gode måter å redusere lagringsplassen man bruker på filer i Google Drive, så den eneste måten for å redusere lagringsplassen på filene på er ved å slette dem fra Google Drive, eller konvertere dem til et annet, plassbesparende filformat. For eksempel kan man spare ganske mye plass på å konvertere PDF-filer til vanlige .doc-filer (som brukes til programmer som Word). Hver fil gir deg bare noen få megabyte ekstra med plass, men om du har hundrevis av PDF-filer blir det fort snakk om noen giga.

Steg 3) Rydd opp i Google Photo

Det er faktisk mulig å få alle bildene på Google Photo til å ikke telle med på den totale bruken av lagringsplass, slik at du faktisk kan ha titusenvis av bilder der uten å bruke en eneste magabyte. Dette kan man gjøre ved å konvertere alle bildene til Google sin «High quality»-valg på bildene. Når man gjør om bildene fra standard til «high quality» tar de mer lagringsplass, men Google tilbyr gratis lagringsplass for alle disse bildene, så de teller ikke med på de vanlige 15 gigabytene du har.

Man kan gjøre om bildene til «High quality» ved å gå til Settings/Instillinger på Google Photos og velge å gjøre om alle til denne kvaliteten med ett museklikk. Man kan også huke av for at man vil gjøre om alle bildene til denne kvaliteten når du laster dem opp i fremtiden, noe som effektivt eliminerer at Google Photos tar opp lagringsplass selv om du har vanvittig mange bilder.

Les også:

Legg igjen en kommentar