Hvordan ta sikkerhetskopi av Gmail

Det er viktig å ha en sikkerhetskopi av dine Gmail-data for å forhindre tap av verdifulle e-poster. I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du enkelt kan ta sikkerhetskopi av din Gmail-konto og holde dataene dine trygge.

Eksportere Gmail-data via Google Takeout

Google Takeout: En komplett løsning

Google Takeout er et verktøy som lar deg eksportere og laste ned dataene dine fra ulike Google-tjenester, inkludert Gmail.

Dette er en enkel måte å ta sikkerhetskopi av e-postene dine på, og gir deg en komplett løsning for å sikre dine Gmail-data. For å komme i gang, gå til Google Takeout-nettsiden (takeout.google.com) og logg inn med din Google-konto.

Eksportere og laste ned Gmail-data

Når du er logget inn på Google Takeout, vil du se en liste over Google-tjenester som du kan eksportere data fra. Finn Gmail på listen og klikk på boksen ved siden av den.

Du kan også velge hvilke etiketter du ønsker å inkludere i eksporten ved å klikke på «Alle etiketter inkludert». Når du har valgt ønsket data, klikk på «Neste trinn» og velg et filformat og leveringsmetode for eksporten. Etter å ha valgt innstillingene, klikk på «Opprett eksport».

Det kan ta litt tid før eksporten er klar, men du vil motta en e-post med en nedlastingslink når den er ferdig.

Importere Gmail-data til en annen e-postkonto

Opprette en sikkerhetskopi ved hjelp av e-postoverføring

Hvis du ønsker å ta sikkerhetskopi av Gmail-dataene dine ved å importere dem til en annen e-postkonto, kan du bruke Gmails innebygde e-postoverføringsfunksjon.

For å gjøre dette, logg inn på din Gmail-konto og gå til «Innstillinger» (tannhjulikonet øverst til høyre) og deretter «Se alle innstillinger». Klikk deretter på «Videresending og POP/IMAP»-fanen.

Konfigurere e-postoverføring

I «Videresending og POP/IMAP»-fanen, finn «Videresend en kopi av innkommende e-post til» og klikk på «Legg til en videresendingsadresse».

Skriv inn e-postadressen til den kontoen du ønsker å ta sikkerhetskopi til, og følg instruksjonene for å bekrefte e-postadressen.

Når videresendingen er konfigurert, vil alle nye e-poster som mottas i din Gmail-konto automatisk bli videresendt til den andre e-postkontoen, noe som fungerer som en løpende sikkerhetskopi.

Les også:

Legg igjen en kommentar