Hvordan aktivere totrinnsbekreftelse på Gmail

Totrinnsbekreftelse er genialt for å unngå at noen skal få urettmessig tilgang til e-posten din, og dersom du beskytter Gmail-kontoen din med totrinnsbeskyttelse kan ikke uvedkommende komme inn på e-posten din selv om de skulle klare å få tilgang til passordet ditt.

Les også: Stor guide om totrinnsbekreftelse. Der går vi inn i detaljene om de ulike typene totrinnsbekreftelse, ser nærmere på ulike situasjoner hvor det er viktig med mer.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvordan du kan aktivere totrinnsbekreftelse på Gmail. Når du gjør dette blir hele Google-kontoen din beskyttet siden Gmail bruker Google-kontoen sitt innloggingssystem.

For å aktivere totrinnsbekreftelse på Gmail må du gjøre følgende:

  1. Gå til denne siden på Google sine sider.
  2. Logg inn på Google-kontoen din.
  3. Gå ned til fanen «Google-pålogging» og klikk på «2-trinns bekreftelse».
  4. Velg typen totrinnsbekreftelse du vil ha. Vi anbefaler enten «Forespørsler fra Google» eller «SMS».
  5. Bekreft at totrinnsbekreftelsen fungerer via mobilen ved å klikke på det som dukker opp på skjermen din om du velger «Forespørsel fra Google» eller skrive inn koden du mottok på SMS.
  6. Når er totrinnsbekreftelse slått på!

Det er alt som skal til, og fra nå av trenger du å bekrefte alle innlogginger på Google- og Gmail-kontoen din med denne nye sikkerhetsmetoden. Du trenger selvsagt også passordet, så det er nesten helt umulig for uvedkommende å få tilgang til kontoen din.

PS. sørg for at du også lager et sterkt og trygt passord!

Hengelås over kode for å symbolisere sikkerhet mot hacking

Hva er egentlig «Forespørsler fra Google»?

Forespørsler fra Google er en fancy måte å si at Google pinger mobilen din på. I praksis ser det ut som at du logger inn på Google-kontoen din. Da får du opp et varsel på mobilen hvor det står hvilken enhet som logget på kontoen din, og ber det bekrefte eller avkrefte om dette virkelig er deg.

Når du klikker på knappen som bekrefter at det er deg vil du få tilgang til kontoen din uten noe mer stress. Om noen skulle prøve å hacke deg vil du nå få opp varsel om at de prøver å logge seg inn, så kan du enkelt klikke at det ikke er deg, så kommer de heller ikke inn på Gmail eller Google-kontoen din! Da er det også på tide for deg å logge inn selv for å bytte passord!

Les også:

Legg igjen en kommentar