Hvordan aktivere totrinnsbekreftelse på Outlook og Hotmail

Om du aktiverer totrinnsbekreftelse på Outlook eller Hotmail er e-posten din mange hakk tryggere mot eventuelle inntrengere som på en eller annen måte har fått tak i passordet ditt. Når du har på totrinnsbekreftelse kan de nemlig ikke enkelt logge inn på e-posten selv om man har tilgang til passordet ditt, men må i tillegg ha en ekstra verifiseringskode.

Denne ekstra verifiseringskoden sendes til deg på SMS eller via en egen app på mobilen, og med jevne mellomrom må du verifisere med denne koden når du logger inn på Outlook-kontoen din. Da er kontoen din mange hakk tryggere, og du er nesten garantert at ikke uvedkommende får tilgang til e-posten din.

Det er ganske enkelt å aktivere totrinnsbekreftelse i Outlook, og du trenger bare å gjøre følgende:

  1. Logg inn på Outlook-kontoen din og velg fanen «Innstillinger for sikkerhet«. (Eventuelt klikk på linken til venstre).
  2. Velg «Flere sikkerhetsalternativer» og klikk på «Utforske».
  3. Gå til «Totrinnsbekreftelse» i menyen og klikk på knappen «Konfigurer totrinns kontroll».
  4. Følg instruksjonene, og velg om du vil ha SMS med kode, eller bruke en app som Google Authenticator.
  5. Synkroniser Outlook-kontoen din mot appen eller mobilen din ved å skrive inn koden du får opp.
  6. Bekreft informasjonen, så er den klar til å brukes!

Neste gang du prøver å logge inn på Outlook-kontoen din må du ha tilgang til en måte å få denne totrinnsbekreftelsen på, noe som i praksis betyr at du trenger både passordet ditt så vel som mobilen din med appen eller SMS.

Denne guiden er basert på Outlook, men gamle @hotmail-adresser kan gjøre akkurat det samme siden disse har blitt flyttet over til Outlook-systemet nå.

Les mer: Slik unngår du at e-posten din blir hacket.

Ikke undervurder et sterkt passord

Selv om man er veldig trygg med totrinnsbekreftelse er det likevel fornuftig å lage et sterkt og godt passord som ingen andre har tilgang til. Passordet skal gjøre kontoen din sikker sammen med totrinnsbekreftelsen, for hver for seg har begge systemene svakheter. Med begge to er det derimot utrolig vanskelig å snike seg inn på kontoen din, og da er det egentlig bare å føle seg trygg på at e-postene dine er private og kun noe du får tilgang til selv.

Les også:

Legg igjen en kommentar