Hvordan bytte passord på Facebook

Tenk om noen hadde klart å komme seg inn på Facebook-kontoen din! Ikke bare får de se alle de private meldingene du har sendt med andre, men de kan også både skrive meldinger, publisere ting på tidslinjen din, og få tilgang til veldig mye privat informasjon.

Det er absolutt ikke noe hyggelig om uvedkommende klarer å lure seg inn på Facebook-kontoen din, og den eneste sikkerheten mange har er passordet sitt. Om du har et unikt og trygt passord trenger du ikke å stresse, men mange har overraskende dårlige passord, selv på Facebook!

Hvis du er en av dem som bruker samme passord på Facebook som andre steder, ikke har slått på totrinnsbekreftelse på Facebook, eller har et enkelt passord, bør du bytte passord jevnlig!

Start med å lese guiden vår til å lage et sterkt passord, og så gjør du følgende for å bytte passord på Facebook:

  1. Klikk på pila helt til øverste høyre hjørne når du er logget inn på Facebook-kontoen din.
  2. Velg «Innstillinger og personvern.
  3. Velg «Innstillinger».
  4. Fra denne menyen velger du «Sikkerhet og innlogging» (nest øverst i menyen).
  5. Gå ned til der det står «Endre passord».
  6. Klikk på «Rediger».
  7. Skriv inn det passordet du bruker nå øverst, og det nye passordet i de to nederste boksene.
  8. Klikk «Lagre endringer».

Og så er passordet ditt endret. Neste gang du skal logge inn på Facebook-kontoen din må du bruke det nye passord ditt, for det gamle vil ikke fungere lenger.

Vi anbefaler også sterkt at du aktiverer totrinnsbekreftelse på Facebook-kontoen din når du først er i gang. Dette gjør at du må ha en kode fra SMS eller e-post i tillegg til passordet når du logger inn. Da kan ikke uvedkommende få tilgang til kontoen din, selv om de kan finne ut av passordet ditt! Da er man mange hakk tryggere, og er i stor grad helt beskyttet mot hackere. Det er naturligvis rimelig vanskelig for hackere å få fysisk tilgang til mobilen din for å sjekke SMS-innboksen din, så da kan du slappe av.

Les også:

Legg igjen en kommentar