Hvordan komme seg fra flyplassen til Tokyo

Det er mange av oss som drømmer om en tur til Japan, og når man reiser til et såpass annerledes land er det lurt å planlegge godt på forhånd. En av tingene som kan være lurt å finne ut av er hvordan du faktisk kommer deg fra flyplassen du lander på og inn til Tokyo, for dette kan være litt komplisert å finne ut av når du først står der.

Når man reiser til Tokyo er det i utgangspunktet to ulike flyplasser man kan lande på. De fleste lander på Narita flyplass, men det er også noen fly som lander på Haneda flyplass. Begge to ligger litt utenfor selve sentrum av Tokyo, og du må ta tog eller annen offentlig transport for å komme deg inn til sentrum. Haneda ligger betydelig nærmere sentrum, og har en mye enklere reiserute for å komme frem.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på begge flyplassene, og hvordan du enklest og billigst mulig kommer deg fra flyplassen og inn til Tokyo.

Slik kommer du deg fra Narita flyplass til Tokyo

Narita flyplass (NRT) er den vanligste flyplassen for oss som kommer til Tokyo fra Europa, og ligger omtrent 80 kilometer unna sentrum av byen. Den ligger faktisk såpass langt unna at det første som møter deg når du tar toget derfra ikke er den tettbygde byen du forventer, men heller rismarker og landlige omgivelser.

Den enkleste måten å komme seg fra Narita flyplass til Tokyo på er ved å ta ekspresstoget. Fra togstasjonen på flyplassen går både Keisei Skyliner og Narita Express jevnlig dagen lang. Med Narita Express kommer du til Tokyo Station for rundt 3 000 yen på 53 minutter.

Fra Tokyo Station kan du enkelt ta tog videre til det distriktet du skal reise til.

Det er også mulig å ta lokaltog, men disse stopper enten på Ueno Station eller Nippori Station, så kan du bytte til et annet tog som tar deg inn til Tokyo derfra. Det er litt mer stress, men du sparer i alle fall litt penger, for 3 000 yen for ekspresstoget er jo litt penger om dere reiser med hele familien.

Det tar også litt lenger tid om du bruker de lokale togene, men til gjengjeld får du en god smak på hvordan Japan fungerer, og får dessuten opplevd litt mer på veien. Reisetiden er typisk et sted mellom 1,5 og 2 timer.

For øvrig er det verdt å nevnte at Narita er en fin, liten by. Det er mange som liker å ta seg noen timer i byen før de drar videre til hektiske Tokyo. I Narita får du nemlig sjansen til å oppleve hvordan landsbyen er i Japan, selv om denne landsbyen selvsagt er litt mer hektisk enn mer avsidesliggende landsbyer uten flyplasser i nærheten.

Hvordan komme seg fra Haneda flyplass til Tokyo

Haneda flyplass ligger betydelig nærmere Tokyo sentrum enn det Narita flyplass gjør, og man kan komme seg fra flyplassen til sentrum på rundt tre kvarters tid.

Den enkleste måten å komme seg fra Haneda flyplass til Tokyo på er ved å ta vanlig lokaltog. På Haneda-flyplassen går nemlig både Keikyu-linja og Tokyo Monorail, og begge disse kjører ganske direkte til Tokyo sentrum. Her kommer du rett til sentrum raskt og billig!

Vår favoritt er å ta toget fra flyplassen til Shinagawa Station. Toget går hvert tiende minutt, og er fremme i Shinagawa på 11 minutter. Prisen er dessuten bare rundt 400 yen. Derfra går det tog til hele Tokyo, så om du skal rett til hotellet eller et spesielt distrikt er dette en god start.

Dersom du skal rett til sentrum for å få med deg bylivet kan du heller ta Tokyo Monorail. Denne går hvert 3. minutt på dagtid, og hver 5. minutt ellers. Her betaler du omtrent 500 yten, og kan ta den helt stopp som Shibuya (30 minutter), Tokyo Station (19 minutter), (Shinjuku (37 minutter) eller Akihabara (23 minutter).

Det er relativt enkelt og greit å komme seg til Tokyo sentrum

Til tross for at man lander i et fremmed land med et ukjent skriftspråk på et fremmed kontinent er det stort sett greit å komme seg fra flyplassene til sentrum. Akkurat på flyplassen og togstasjonene knyttet til flyplassene er det som regel informasjon på engelsk, eller i alle fall representanter som kan guide engelsktalende turister i riktig retning.

Les også: Slik reiser du til Japan enkelt.

Om du følger disse guidene får du neppe det billigste fremkomstmiddelet, men du kommer i alle fall frem til riktig sted.

Uansett, de fleste klarer helt fint å komme seg inn til Tokyo sentrum uten store problemer. Det er derimot ofte litt større utfordringer med språket når man faktisk kommer vekk fra flyplassen.

Les også:

En kommentar om “Hvordan komme seg fra flyplassen til Tokyo”

  1. Fin guide! Da jeg besøkte Tokyo første gang ble det veldig krevende å komme meg frem til byen. Det var nok en kombinasjon av at jeg var supertrøtt og at jeg kom frem på et dårlig tidspunkt, så anbefaler alle som skal besøke Japan for første gang å bruke litt tid på å planlegge i forveien. Når du bare vet hvilket tog du skal ta går det jo lett, men det er veldig mange å velge mellom når man er der, så ikke så dumt å ta en sjekk på forhånd da.

    Svar

Legg igjen en kommentar