Hvordan komme seg fra Praha flyplass til sentrum

Praha er en populær storby for oss nordmenn når vi skal komme oss litt sørover i Europa. I Praha får man både gode shoppingmuligheter og tilgang til mange gode restauranter, og det er veldig enkelt å ha det knallfint i Praha. Samtidig er det stort sett veldig snille priser på det aller meste, inkludert både hotell, transport, shopping og ikke minst mat.

Når man skal reise til Praha er det vanligst å fly til den lokale flyplassen der, nemlig Praha flyplass, kjent som Prague Airport internasjonalt og Václav Havel lokalt. Denne ligger omtrent 15 kilometer unna bykjernen, så man må skaffe transport for å komme seg fra Praha flyplass til sentrum.

Man bør regne med å bruke omtrent 25 til 40 minutter for å komme seg fra flyplassen til sentrum med bil eller taxi, avhengig av hvor mye trafikk det er. Buss og t-bane bruker også et sted mellom 30 og 45 minutter.

Det er med andre ord ikke så langt fra flyplassen til Praha sentrum, men det er flere valg man må ta for å komme seg frem.

Les også: De beste attraksjonene i Praha.

Ta taxi fra Praha flyplassen til Praha sentrum

Den enkleste måten å komme fra flyplassen til Praha sentrum på er jo ved å ta taxi. Disse står på rekke og rad utenfor flyplassen, og kjører til og fra flyplassen dagen lang. Prisen for å ta taxi inn til sentrum er rundt £ 23, altså et sted mellom 200 og 250 kroner.

Slik tar du buss og t-bane fra flyplassen i Praha til sentrum

Om du vil spare litt penger kan du ta buss eller T-bane. Med litt flaks tar det ikke spesielt mye lenger tid, men prisen ligger bare på rundt £3 per person. Her snakker vi om en ganske enorm prisforskjell! Det er derimot litt tungvindt, for fremgangsmåten for å komme fra Praha flyplass til Praha sentrum krever at man bytter fra buss til t-bane på et punkt i løpet av reisen.

Du må nemlig ta buss nummer 19 fra flyplassen til Nadrazi Veleslavin. Der går du av bussen og bytter til T-bane, og tar grønn linje fra Nadrazi Veleslavin til sentrum av Praha. Stasjonen midt i sentrum av Praha heter Stasjonen Můstek, men om du skal rett til hotellet kan det være andre stasjoner som er nærmere.

Man må altså ta et bytte for å komme frem, men totalt sett blir ikke reisetiden mer enn 5 – 10 minutter lenger enn med taxi, og du sparer altså raskt et par hundrelapper.

Husk å kjøpe billett fra en automat før du går om bord på bussen eller t-banen! Disse skannes når du går om bord, og er gyldige i 90 minutter etter påbegynt reise, mer enn nok tid til å komme seg inn til sentrum.

Ta ekspressbuss fra flyplassen til Praha sentrum

Ekspressbussen koster omtrent en hundrelapp, og er derfor en fin mellomting mellom å ta vanlige rutebusser og t-bane, og det å ta taxi. Ekspressbusser går fra rett utenfor flyplassen, og tar deg helt inn til sentrum. Reisetiden er omtrent den samme som for taxi, og på populære avganger kan det være litt ventetid og trange busser, men ellers fungerer dette transportalternativet helt ålreit.

Les også:

Legg igjen en kommentar