Hvordan kommer man seg fra havna til DFDS og inn til København sentrum?

Dersom man ønsker å ta seg noen timer i København er DFDS sine cruise populære. Her kan man ta et lite cruiseskip fra Oslo, overnatte ombord på båten, og våkne opp i København tidlig neste morgen. Da har man omtrent 7-8 timer i land i København før man må være ombord på skipet, og det begynner å sette kursen mot Oslo igjen. Nok en gang må man overnatte, og så er man fremme i Norge tidlig neste morgen.

Havna hvor DFDS legger til er naturligvis ikke midt i sentrum av København, og faktisk legger den til kai et lite stykke utenfor sentrum. De fleste foretrekker jo å reise til byen når de først tar en tur med DFDS til København, men hvordan kommer man seg egentlig inn til sentrum hvor man får shoppet på Strøget eller kost seg i Tivoli?

Det er faktisk flere løsninger, og vi skal se nærmere på fordelene og ulempene med dem alle.

Ta shuttlebuss

Den kanskje enkleste og vanlige måten å komme seg fra havna hvor skipet til DFDS legger til kai og inn til sentrum av København er ved å ta turen med shuttlebussene som står klare. Disse koster ikke all verdens, og får dere inn til sentrum på rundt ti-femten minutters tid. Dette er et helt ålreit alternativ, men det er trangt, og mange må stå hele turen.

Det er ofte helt greit å ta shuttlebusser inn til sentrum, men når man skal tilbake til skipet igjen er det trangere, da det er like mange plasser ombord på hver buss, men nå har alle med seg 4-5+ handleposer i tillegg. Så vær klar for en trang buss på veien til København sentrum, og på en enda trangere buss på veien tilbake.

Shuttlebussene har et par stoppesteder nede i sentrum, men ikke så veldig mange. Så hvis dere skal et annet sted enn til Strøget må dere nok beregne en annen transportmetode, eller ta bena fatt.

Ta en taxi til København sentrum

Et godt alternativ til shuttlebussene er å ta en taxi. Disse står som regel og venter like ved utgangen av skipet. Prismessig er det ikke spesielt billig å ta taxi i København eller resten av Danmark, men om dere er fire stykker kan det bli omtrent like rimelig som om dere alle betaler for en billett på shuttlebussen.

Man bør beregne omtrent 250 danske kroner for hver vei til og fra sentrum. Det er altså ikke så ille om man er fire stykker, for da blir det bare 75 kroner på hver, omtrent det samme som billettene med shuttlebussen koster. Turen tar omtrent 10 minutters tid om det ikke er stort med trafikk.

En stor fordel med taxi er at den kan ta dere akkurat dit dere vil, i motsetning til shuttlebussen som setter dere av ved begynnelsen av Strøget (handlegata i København). Om dere f.eks vil til Nyhavn er det minst 15-20 minutter å gå fra der shuttlebussen stopper til havneområdet, men en taxi bruker bare noen få minutter ekstra.

Gå fra havna til København sentrum

Dersom du liker å gå selv, er det helt mulig å gå fra havna og inn til sentrum av København. Dette tar omtrent en halvtime i et vanlig, rolig tempo, så sant man ikke stopper innom butikker eller tar pauser underveis.

Å gå inn til sentrum kan være hyggelig, spesielt på varme og solrike dager. Det er gode fortau man kan gå langs hele veien, og det er et godt utvalg av butikker, så man kan faktisk fint begynne shoppingen allerede på vei inn til sentrum. Det er bare å følge skiltene inn mot sentrum, eller åpne Google Maps for en detaljert veibeskrivelse. Men det er ikke vanskelig å finne frem i det hele tatt.

Hvis man tenker at man uansett må stå og vente et kvarter på bussen tilbake til havna når man skal reise tilbake, kan man jo like greit gå, og være tilbake på skipet omtrent samtidig som om man står og venter på shuttlebussen. Men da bør man være godt kjent med veien, da skipet naturligvis ikke venter på forsinkede personer.

Les også:

Legg igjen en kommentar