Hvordan komme seg fra Flesland til Bergen

Flesland flyplass ligger omtrent 17 kilometer unna Bergen sentrum, så når man flyr til Flesland for å komme seg til Bergen er det en siste liten transportetappe før man er inne i byen. Med vanlig personbil tar turen omtrent 20 minutter, men hvordan kommer man seg egentlig inn til Bergen sentrum uten egen bil?

Den enkleste måten å komme seg fra Flesland Lufthavn til Bergen sentrum er ved å ta Bybanen. Denne stopper i underetasjen av flyterminalen, og går direkte til sentrum med en del stopp langs veien. Denne går nesten hele natten, men det går ofte buss-for-bybane mellom 2 og 6 på morgenen.

Bybanen er uten tvil det enkleste alternativet, og denne går altså hele natten lang, og får til og med hvert kvarter mellom klokka ett og 4 på natten. Det er et lite opphold fra siste avgang klokken 04.43 til 06.28 midt på natten, mens ellers går den døgnet rundt.

Bryggene i Bergen

På dagtid går Bybanen fra Flesland med enten 5. eller 8. minutters mellomrom, så du trenger aldri å vente lenge på at neste vogn skal komme.

Prisen er heller ikke verst, og kan sammenlignes med en helt normal bussbillett på lokalbuss.

Det finnes også en Flybuss som tar deg fra Flesland til Bergen sentrum, men denne er ikke like populær som i andre byer hvor det normale offentlige transportsystemet er dårligere. Det er stort sett ingen god grunn til å velge Flybussen fremfor Bybanen med mindre du skal til et sted hvor Bybanen ikke stopper.

Taxi fra Flesland til Bergen sentrum

Det er selvfølgelig mulig å ta taxi fra flyplassen på Flesland og inn til Bergen sentrum. Det står stort sett alltid taxibiler utenfor hovedinngangen til flyplassen, men det kan være lurt å booke en tur på forhånd slik at du får en fastpris. Om du bare setter deg inn i bilen vil de heller bare la taksameteret løpe, noe som alltid er dyrere enn den normale fastprisen de fleste selskapene opererer med.

Prisen for å ta taxi fra Flesland til Bergen sentrum er omtrent 400 – 500 kroner for en normal taxi med opptil fire personer når du booker turen på forhånd. Det er altså ikke spesielt dyrt ettersom turen er ganske kort, og om dere reiser 4 stykker sammen blir det ikke store kostnaden på noen av dere.

Les også:

Legg igjen en kommentar