Hvordan fjerne reklame i Chrome

Du er ikke alene om å syntes det er for mye reklame på internett, og det er faktisk veldig enkelt å blokkere over 95 % av all reklamen du ser. Dette er ikke spesielt fint for oss som lager nettsider og produserer innhold til dem, men vi forstår godt at folk ønsker å begrense hvor mye reklame de blir eksponert for hver dag.

Når man skal blokkere reklame i den populære nettleseren Chrome må du gjøre det ved å installere én eller flere utvidelser til nettleseren. Disse fungerer ved at de blokkerer reklame fra å lastes inn, så ikke bare slipper du reklame, men nettleseren din blir dessuten raskere.

For å laste ned en reklamefjerner til Chrome må du gå til Chrome nettmarked og søke opp den reklamefjerneren du ønsker. Vi kan anbefale den som heter Adblock Plus eller en som heter uBlock Origin. Når du er inne på siden er det bare å klikke på den blå knappen hvor det står «Legg til i Chrome». Vent mens den lastes ned og installeres, og start Chrome på nytt, så er annonser og reklame blokkert.

Det er med andre ord veldig enkelt å fjerne reklame i Chrome, og alle kan få det til. Når utvidelsen som Adblock Plus er installert følger det med et stort filter over reklame den blokkerer, og disse får ikke lastes inn i det hele tatt.

Når utvidelsen er installert får du opp et ABP-ikon ved siden av adressefeltet i Chrome, og her kan du slå av og på blokkering. I utgangspunktet er annonseblokkering slått på for alle nettsider, men det er ikke alltid ønskelig å blokkere alle sider. Så om du ønsker å fjerne en blokkering klikker du bare på dette ikonet og drar slideren til venstre, så får du opp annonser på denne nettsiden igjen.

adblock plus skjermbilde på vg.no

Det er umulig å blokkere 100 % av all reklame, men Adblock Plus gjør en god jobb, og fjerner i alle fall over 95 % av reklamen som er der. Grunnen til at den ikke kan fjerne alt er at reklamen må lastes inn i filteret, og det produseres ny reklame hele tiden. Så noen ganger tar det litt tid før en spesifikk reklame ender opp på sortlisten over blokkert reklame.

Les også:

Legg igjen en kommentar