Hvordan komme seg fra Værnes til Trondheim

Værnes flyplass ligger et lite stykke utenfor Trondheim, og fungerer som flyplass for hele Trøndelag. Som med mange andre flyplasser ligger Værnes altså ikke midt i sentrum av byen, og man må legge inn en transportetappe for å komme seg fra Værnes til Trondheim sentrum.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på ulike måter å komme seg fra Værnes flyplass til Trondheim sentrum på, hvor lang tid de ulike alternativene tar, og hvor mye det koster.

Den enkleste måten å komme seg fra Værnes til Trondheim sentrum er med tog. Både Nord Lokaltog og NORD Regiontog stopper på Værnes på vei til Trondheim, og avgangene går minst hver time, men ofte også oftere. Reisetiden er på omtrent 35 minutter, og billettprisen på en hundrelapp for voksne.

Den eneste store ulempen med togene er at det ikke går noen avganger mellom midnatt og klokken 5 på morgenen. Det er derfor ikke mulig å ta tog på natten for å komme seg fra Værnes til Trondheim sentrum.

Det er også mulig å ta bussen fra Værnes til Trondheim. Værnesekspressen går omtrent hver time, og får deg inn til sentrum av Trondheim på tre kvarters tid for omtrent 200 kroner for voksne. Denne har heller ikke adganger på natten.

Trondheim

I praksis er det altså tog og buss som fungerer som offentlig transport, og toget er både billigere og har flere avganger enn bussen. Ekspressbussen kan derimot være veldig kjekk dersom du ønsker å ta bussen videre til et spesifikt stoppepunkt, for i motsetning til toget har den jo flere stopp underveis rundt om i Trondheim, mens toget åpenbart kun stopper på stasjonen i sentrum.

Både tog og buss fungerer stort sett helt supert, og på dagen er det egentlig bare å ta det alternativet som passer deg best inn til byen.

Slik kommer du deg fra Værnes til Trondheim sentrum på natten

På natten er den eneste måten å komme seg fra Værnes til Trondheim på enten ved å ta taxi, eller ved å kjøre privat bil. Det går verken buss eller tog mellom midnatt og rundt klokken fem neste morgen, så om du lander på Værnes klokka 02.00 blir det med andre ord en del timer med venting på flyplassen hvis du ikke vil ta taxi.

Du kan ta taxi fra Værnes til Trondheim sentrum ved å ta Flytaxi for 440kr for én person, eller 680kr for to personer. Alternativet kan du booke en helt vanlig taxi, men dette koster mer, og du må regne med å ut med et sted mellom 1 000 og 1 200 kroner på natten. Det tar omtrent 35 minutter fra flyplassen til Trondheim med taxi.

Flytaxi er en slags blanding av taxi og offentlig transport, for taxien vil fylle opp bilen med tre passasjerer fra flyplassen, og dette er altså grunnen til at du betaler per person. Her kan du spare litt penger dersom du reiser alene på natten og vil komme deg inn til Trondheim sentrum.

Om du skal booke en vanlig taxi bør du ringe inn og bestille på forhånd. De fleste taxiselskapene har gode tilbud med fastpris når du skal fra flyplassen og til et sted i Trondheim sentrum. Dette kan spare deg for mange hundre kroner sammenlignet med om du bare setter deg inn i en tilfeldig taxi og kjører av gårde.

Les også:

Legg igjen en kommentar