Hvor lang tid tar Trolltunga tur/retur? Forklart!

Trolltunga har utviklet seg til å bli en av de mest populære turstiene i Norge på sommertid, og titusenvis av nordmenn og internasjonalt turister tar årlig turen opp til denne karakteristiske fjellformasjonen.

Men hvor lang tid bør man beregne hvis man skal gå fra parkeringsplassen på Skjeggdal til Trolltunga?

Fra Skjeggdal til Trolltunga bør man beregne ca. 4 – 6 timer, så totalt tur/retur tar Trolltunga omtrent 8 – 12 timer! Hvis du er veldig raskt og sprek kan du klare turen på 8 timer, mens vanlig trente folk bruker mellom 10 og 12 timer til sammen.

Man må med andre ord beregne god tid for å ta turen opp til Trolltunga, og de fleste regner det som en komplett dagstur.

Trolltunga

Siden selve turen uten pauser kan ta opptil 12 timer anbefales det å starte turen opp til Trolltunga tidlig på dagen. Hvis du begynner å gå klokka 12 på formiddagen kommer du jo ikke tilbake til parkeringa før ved midnatt!

Om du derimot begynner turen allerede i 7 – 8 tiden på morgenen har du god tid til å gå opp, nyte den utrolige utsikten, og komme deg tilbake til parkeringen igjen før det blir altfor seint på kvelden.

Selve veien opp til Trolltunga regnes som krevende, og det er stor sjanse for at været endrer seg betydelig i løpet av dagen. Så pakk klær til dårlig vær, ha med nok mat og drikke, og sørg for at du faktisk er i form til å klare denne krevende turen!

Selve stien er til sammen 29 kilometer lang, og har en stigning på 1753 høydemeter til sammen!

Les også:

Legg igjen en kommentar