Hvor lang tid tar Preikestolen tur/retur? Forklart

Preikestolen er en av Norges mest kjente turmål, og årlig tar mange hundre tusen turister stien opp til Preikestolen for å oppleve den utrolige utsikten fra toppen. Men hvor lang tid bør man beregne når man skal gå opp til toppen av Preikestolen, og ned igjen?

Normalt trente folk bruker totalt 4 til 5 timer på en tur til og fra Preikestolen, så hver vei er omtrent 2 til 2,5 timer lang. Så for de aller fleste er en tur/retur til Preikestolen med et opphold på platået en god dagstur.

Tidsestimatet er basert på at man starter turen sin fra Preikestolen fjellstue. Dette er stedet hvor de fleste parkerer bilene sine eller går av bussen for å begynne turen til Preikestolen.

Preikestolen

Selve turen er litt krevende, så man bør ha en viss fysisk form før man prøver seg på turen. Å gå to timer hver vei i ulendt terreng er slitsomt for kroppen hvis man ikke er vandt til det, men med litt viljestyrke er det en distanse de aller fleste takler helt fint.

Det er anbefalt å starte turen opp til Preikestolen på morgenen eller formiddagen. Ofte kan det gå mye mer tid enn planlagt oppe på platået, da de ofte er enorme mengder med turister der, så det er litt køer for å få den beste utsikten.

På toppen av platået må man være veldig forsiktig, for det er ingen sikkerhetssperrer eller noe som beskytter personer mot å falle ned. Dessverre er det turister som har falt ned fra platået med døden til følge.

Les også:

Legg igjen en kommentar