Hvor lang tid tar Kjeragbolten tur/retur? Forklart!

Kjeragbolten har raskt utviklet seg til å bli en populær turdestinasjon for de som liker å gå turer i Kjerag. Her kan man gå ut på den store steinen som er kilt fast mellom to fjell, og ta noen helt utrolige bilder! Men hvor lang tid bør man beregne hvis man skal gå til Kjeragbolten?

Å gå fra parkeringen til Kjeragbolten tar omtrent 5 – 6 timer tur/retur, så beregn rundt 2,5 til 3 timer hver vei. I tillegg anbefales det å beregne god tid til å ta bilder på toppen, for det er ofte lang kø for å ta bilder ute på selve Kjeragbolten.

Kjeragbolten

Selve turløypa fra parkeringen til Kjeragbolten er bare 10 kilometer lang, men det er en del stigning og ganske krevende terreng. Det anbefales å være i litt god form før man prøver seg på turen, selv om det er en løype de aller fleste fint kan klare med litt pågangsmot.

Husk at Kjeragbolten har blitt veldig populær de siste få årene, så nå pleier det å være lange køer med turister som ønsker å ta bilde ute på steinen. Så hvis dere skal ta bilde der må dere regne med å stå i kø i minst 30 til 60 minutter på sommeren!

Det er jo litt kjipt å stå så lenge i kø da, men til slutt får man et utrolig bilde som er helt unikt!

Dersom man ikke ønsker køene kan det anbefales å gå turen tidlig på morgenen slik at man er fremme på formiddagen, eller nokså sent på kvelden. Det er også betydelig færre turister der i mai og september enn i sommermånedene juni, juli og august.

Les også:

Legg igjen en kommentar