Hvordan fargelegge gamle sorthvittbilder automatisk

Mange av oss har store mengder med gamle bilder i sorthvitt format liggende gjemt i skuffer og skap i huset, men visste du at det er relativt enkelt å digitalisere disse og få automatisk fargelegging?

På ganske kort tid kan du gjøre et gammelt og fargeløst bilde i bilderammen om til et digitalt og fargelagt bilde du kan ha på mobilen eller datamaskinen, helt uten at du trenger å bruke mye tid på å lære deg hvordan du skal gjøre det.

Før du kan få fargelagt sorthvittbilder må de digitaliseres. Vi har allerede skrevet en detaljert guide til hvordan du digitaliserer gamle bilder, så klikk deg inn der for mer info. Da skal du gå fra å ha et fysisk foto til å ha et digitalt bilde på PC-en din.

Neste steg er å få fargelagt de gamle sorthvittbildene. Dette er enklere enn man skulle tro!

For å fargelegge gamle sorthvittbilder trenger du bare å laste opp bildet på nettsiden Hotpot. Der laster du opp bildet, så bruker den kunstig intelligens (AI) for å fargelegge bildet for deg. Det fungerer best på portretter og bilder av mennesker, men de fleste bilder gir bra resultater.

Automatisk fargelegging av bilder
Et eksempel på automatisk fargelegging fra Hotspot.

Når du har fått fargelagt bildet ditt kan du laste det ned og bruke det som vanlig. Det er selvsagt ikke mulig å få 100 % riktige farger, men den kunstige intelligensen gjør sitt beste for å få så riktige farger som mulig.

Hele prosessen med å fargelegge sorthvittbilder automatisk går veldig fort, og du kan legge til farge på så mange bilder som du måtte ønske helt gratis.

Det er mulig å fargelegge gamle bilder manuelt

Hvis du ikke er fornøyd med resultatet fra den automatiske fargeleggingen er det selvsagt mulig å prøve seg på arbeidet selv. Da er det bare å starte opp Photoshop (eller et godt gratisalternativ) for å begynne jobben. Dette er derimot arbeid som tar lang tid, og et enkelt bilde kan ta mange timer selv om man vet hva man driver med.

Så hvis du vil fargelegge gamle sorthvittbilder selv bør du se på det som en hobby du kan lære deg, for det kommer til å ta lang tid før du blir flinke på det.

For alle oss andre kan vi nøye oss med denne automatiske fargeleggingen som bruker kunstig intelligens for å gjøre mesteparten av jobben for oss.

Les også:

Legg igjen en kommentar