Hvordan ta et omvendt bildesøk

Et omvendt bildesøk fungerer ved at du søker ved å laste opp et bilde, og bruker dette for å få informasjon om bildet. Da kan du for eksempel finne ut hvem eller hva det er bilde av, og om bildet er brukt på andre nettsider.

Her bruker du altså ikke tekst til å søke etter et bilde, men heller et bilde for å søke. Nedenfor skal vi se nærmere på ulike tjenester som tilbyr omvendt bildesøk, og fortelle litt om hvordan det fungerer.

For å ta et omvendt bildesøk går du enkelt nok til Tineye eller Google Bilder. Last opp bildet ditt fra PC-en din, så får du en oversikt over alle nettsider hvor bildet har blitt publisert. Nå kan du klikke deg videre til disse nettsidene.

Hva er egentlig omvendt bildesøk?

Omvendte bildesøk fungerer ved at en kunstig intelligens gjenkjenner bilder fra en enorm database med bilder. Da kan den finne samme bilde om det har vært brukt på andre sider på internett, og eventuelt lignende bilder.

Når du har søkt på dette kan du bruke oversikten over nettsidene til å finne informasjon om hva bildet eventuelt viser deg. Noen tjenester bruker også den kunstige intelligensen for å prøve å fortelle deg hva bildet viser deg.

Har du et bilde fra et vakkert bygg du lurer på hva er for noe? Eller et gammelt bilde av en person? Med et omvendt bildesøk er det store sjanser for at den kunstige intelligensen kan fortelle deg akkurat hva eller hvem du ser på bildet!

Den beste tjenesten for å ta et gratis omvendt bildesøk

Den beste tjenesten for å ta et omvendt bildesøk er Google Bilder. Der klikker du enkelt nok på fotoikonet (se skjermbilde under) for å laste opp et bilde eller lime inn bildelinken, så finner den ut hva bildet viser deg.

Omvendt bildesøk med Google

Finner du ikke ikonet som er pekt ut på skjermbildet? Da er du trolig på Google søkemotor, ikke på Google Bilder. Disse ser nesten kliss like ut.

Google sitt omvendte bildesøk pleier å være veldig flinke til å finne ut av hva bildet viser deg. Vi har testet den med en rekke ulike bygninger, hunderaser og noen hverdagsprodukter, og den forteller oss stort sett hva vi ser på bildet.

Et omvendt bildesøk på Google Bilder er helt gratis, og det er ingen begrensninger på hvor mange bildesøk du kan gjennomføre.

Bruk TinEye for å søke etter andre steder det samme bildet har blitt publisert

TinEye er en lignende tjenste som lar deg ta et omvendt bildesøk av bilder. Her får du ikke noe informasjon om hva bildet er av, men heller en liste over nettsider som har publisert det nøyaktige bildet.

Dette er en nyttig tjeneste for fotografer som ønsker å passe på at ingen tjuvlåner bildene deres uten rettigheter til det.

Også TinEye er helt gratis å bruke.

Andre tjenester for å ta omvendt bildesøk

Det finnes også flere andre tjenester som lar deg ta omvendte bildesøk. Hvis du virkelig vil sikre deg mot at noen har brukt bilder eller bare er desperat etter informasjon om et bilde kan det være mulig å bruke alle sammen, men vi mener at Google Bilder og TinEye er de to beste. Det er derfor ikke vits i å ha alt for høye forhåpninger hvis du ikke fant noen på de to første.

Her er noen andre tjenester som lar deg ta et omvendt bilde:

Les også:

Legg igjen en kommentar