Hvordan vise batteriprosent på iPhone

På eldre iPhone-modeller kunne du se den nøyaktige batteriprodusenten på statuslinjen når som helst, men på iPhone X, iPhone 11, iPhone 12 og nyere er denne funksjonen fjernet.

Om du også synes dette er utrolig irriterende er du på rett plass. Nedenfor skal vi nemlig se på et par ulike måter du kan vise nøyaktig batteriprosent på iPhone X, iPhone 11, iPhone 12 og nyere.

For å vise batteriprosent på nyere iPhone-modeller kan du gjøre en av følgende:

 1. Gå til kontrollpanelet ved å sveipe ned fra øverst til høyere på skjermen. Da synes batteriprosenten i statuslinjen mens kontrollpanelet er åpent.
 2. Spør Siri. om batteriprosenten. Si «Hei Siri» og spør om hvor mange prosent det er igjen på batteriet, så får du svar.
 3. Koble iPhonen til laderen. Når iPhonen din er koblet til laderen ser du nøyaktig hvor mange prosent batteri det er igjen på telefonen din.
 4. Bruk et batteri-widget. Du kan ha batteri-widgeten rett på Hjem-skjermen din eller på «I dag»-visningen, og der vil det alltid stå hvor mange prosent batteri du har igjen.
iPhone 12 grafitt
iPhone 12 har ikke batteriprosent i statuslinjen.

Alle disse fire metodene viser nøyaktig batteriprosent, og den enkleste av de er kanskje å bare åpne Kontrollpanelet når man vil vite hvor mye batteri man har igjen. Det går veldig fort, og blir raskt en vane når man sjekker litt jevnlig.

Slik får du batteriprosent på statuslinjen på eldre iPhone-modeller

Dersom du har en eldre iPhone-modell kan du sette batteriprosenten til å vises hele tiden i statuslinjen. For å gjøre dette trenger du bare å gjøre følgende:

 1. Gå til Innstillinger.
 2. Velg Batteri.
 3. Dra slideren til grønn ved Batteriprosent.

Nå vises batteriprosenten ved siden av batterikonet på statuslinjen konstant. Så kan man jo bare undre på hvorfor Apple tenkte at det var en god idé å fjerne denne funksjonen fra iPhone X og nyere..

Les også:

2 kommentarer om “Hvordan vise batteriprosent på iPhone”

 1. Hei
  Jeg har Parkinson og har nå iPhone 11, så face ID er ideell. Men det finnes ikke batteri prosent som vises. Jeg holder og på å miste stemmen, så for meg å spørre Siri går ikke . Hva jeg vil vite er hvorfor dere sluttet med å vise prosenten? Så mye som det oppdateres burde man kunne legge inn prosenten? På forhand takk.
  Mvh inger Christiansen .

  Svar
  • Hei, Inger.

   Vi på Forklarmeg.com har ikke noe med Apple å gjøre – vi bare lager hjelpende innhold for problemer som dukker opp på dingsene deres. Så dette må du nesten kontakte Apple for å spørre dem om, da jeg ikke aner hvorfor de fjernet det.

   PS. jeg er helt enig i at det er tullete at de har fjernet batteriprosent på mange av mobilene sine!

   Svar

Legg igjen en kommentar