Hvordan slå på 5G på Android-mobiler

Nå holder 5G på å rulles ut i større byer rundt om i hele landet, og for å bruke 5G på mobilen din trenger du en kompatibel 5G-mobil, så vel som et område med 5G-dekning.

Om du har begge disse tingene kan du fritt bruke 5G-nettverken, men noen opplever at de likevel ikke får koblet seg til det. Da kan det ofte være at problemet rett og slett er at du ikke har slått på 5G på mobilen din! Det er heldigvis enkelt å slå på 5G på Android.

For å slå på Android på 5G-mobiler må du gjøre følgende:

 1. Gå til Innstillinger.
 2. Velg Nettverk og internett.
 3. Velg Mobilnettverk.
 4. Klikk på Avansert.
 5. Klikk på Foretrukket nettverkstype.
 6. Velg 5G.

Nå vil Android-mobilen din velge 5G-nettverkene øverste når den er i områder med flere ulike typer dekninger (for det vil alltid også være 4G-dekning i alle områder med 5G per dags dato). Det betyr at du er koblet til 5G-nettverket når du er i områder med 5G-dekning, og 4G-nettverk når du beveger deg vekk fra 5G-dekningen.

Det er også mulig å tvinge Android til å kun koble seg til 5G-nettverk hvis du skulle ønske det.

For å tvinge Android til å kun bruke 5G må du gjøre følgende:

 1. Gå til Innstillinger.
 2. Velg Nettverk og internett.
 3. Velg Mobilnettverk.
 4. Klikk på Avansert.
 5. Huk av fanen Velg nettverk automatisk.
 6. Velg det 5G-nettverket du vil koble til (må matche operatøren din).

Nå er Android-mobilen din låst til å være koblet til dette 5G-nettverket, og kan ikke koble seg til de andre. Dette er ikke å anbefale! Hvis du kommer i et område uten 5G-dekning vil du ikke være koblet til noen basestasjoner, så da får du ikke dekning i det hele tatt. Da er det bedre å gjøre ovenfor hvor man setter 5G som foretrukken, men ha 4G eller EDGE som backup.

Les også:

Legg igjen en kommentar